Tarih: 09.09.2015 10:43

Avcu; Terör ile devletimizi milletimizi sarsmak isteyenler asla başarılı olamayacaktır

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Aksaray Milletvekili A.Adayı Yaşar Avcu son günlerde baş gösteren terör olaylarını sert bir dille kınadı Yaşar Avcu şunları söyledi "Terör ile devletimizi milletimizi sarsmak isteyenler asla başarılı olamayacaktır. Terör hassas bir coğrafyanın merkezinde bulunan ülkemiz için yıllarca dolaylı yıpratma yöntemi olarak kullanılmıştır. Toplumda korku oluşturmak, kamu güvenliğini zaafa uğratmak isteyen teröristlerin son hedefi yargıyı sindirip etkisizleştirmektir.

Terör, milletimizin güven duygusunu zayıflatmaya, toplumu seçim üstü şiddet yoluyla kutuplaştırmaya çalışırken medya da boş durmuyor. Bilindiği üzere terör örgütlerinin şiddet eylemlerini gerçekleştirirken "en çok önem verdikleri husus medyatikliktir. Sorun teröristlerce gerçekleştirilen olayların haber yapılıp yapılamamasında değil, "ne şekilde sunulduğunda "dır.
Bir kısım medyanın "örgütün tanıtımını da içeren şiddet sunumu" terör propagandasının daha çok yayılmasına hizmet etti. Saldırının "insanlık dışı bir vahşet boyutu "yerine teröristlerin tanıtımına geniş yer veren tetikçi basını kınıyorum. Teröre karşı ortak tavır ve dayanışmayı öne çıkarmak yerine panik ve ayrışmayı derinleştiren sorumsuz yayınlar kamu vicdanını yaraladı.

Terör araç olarak kullanıp devletimizi milletimizi sarsmak isteyenler asla başarılı olamayacaktır. Devletin bağımsızlığı ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ilelebet payidar kalacaktır.Şehitlerimize Cenabı Allah´tan rahmet yakınlarına, milletimize ve devletimize başsağlığı diliyorum.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —