ATSO´dan Almanya´ya Staj Köprüsü

ATSO´dan Almanya´ya Staj Köprüsü

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

   Erasmus+ yükseköğretim programı, 2017 yılı dönemi yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği konsorsiyum projesi kapsamında,Ahiler Staj Konsorsiyumu projesi iştirakçisi olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Hacettepe Üniversitesi, TOBBETÜ,Aksaray Üniversitesi ,Hacıbektaş Veli  Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ,TED Üniversitesi mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilerin , AB ülkelerinde staj imkanı yaratmak  üzere Almanya´da temaslarda bulunuldu.

Proje kapsamında yapılan seyahate Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Meclis Üyesi Murat Koyuncu, Genel Sekreter Murat Yılmaz ve Aksaray Üniversitesinden Uğur Koyuncu katılım sağladı.

Staj Köprüsünün oluşturulması için görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Bakanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da; ?  Erasmus+ yükseköğretimprojesi kapsamında yaptığımız Almanya ziyaretinde ilk olarak Hannover şehrinde yaşayan Aksaraylı iş adamı Şahin BÜLBÜL ile görüşerek ve proje hakkında bilgi alıverişinde bulunduk ve kendileri ile  staj yeri konusunda sözleşme imza ettik.

Aksaray Heyeti olarak sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Hannover Ticari Ataşeliğini ziyaret ettik ve hemşerimiz Sosyal Hizmet Uzmanı Ramazan Eroğlu ile proje hususları değerlendirerek kendisinin desteği aldık ve son olarak da Hannover MÜSİAD şubesi Başkanı Asalettin TOKLU ve yönetim kurulu üyeleri ile hasbihâl edilerek proje anlatılarak desteklerini istedik.

Seyahatimizin ikinci durağı olan Köthen şehrinde bulunan hemşerimiz Ali Dede Gönen ile görüşme gerçekleştirdik.Projemize desteklerini sonuna kadar vereceğini dile getiren sayın Gönen ile staj yeri konusunda sözleşme imza ettik. ArdındanFrankfurt şehrinde hemşerimiz Mehmet Çınar ve Enes Çınar ziyaret edilerek projemize desteklerini aldık.

Bu proje ile üniversitemizin yaz döneminde Almanya´da staj imkânı bulamayan öğrencilerimize staj imkânı yaratılarak çocuklarımızın AB ülkelerinde iş deneyimi yaşamalarının yolu açılmıştır. Bu konuda projemize destek veren ve misafir eden, Hemşerimiz Şahin Bülbül, Ali Dede Gönen , Ramazan Eroğlu , Mehmet Çınar , Enes Çınar , Asalettin Toklu ve yönetim Kurulu üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eder , projenin ülkemiz ,şehrimiz ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz ?Dedi.



Azerbaycan Büyükelçisi Reşad Memmedov’dan Başkan Aras’a ziyaret
TUSAŞ 52 yaşında... Türk havacılığının altın çağı başladı
Fahrettin Altun: Fuat Sezgin’in mirası dünyaya tanıtılacak
BTÜ'den toplumla bilimsel buluşma
ADD Bursa'dan terör örgütünün fesih bildirisine sert tepki! Lozan ve Atatürk ilkeleri vazgeçilmezimizdir
Tarihi Kosova Sancağı Harbiye Askerî Müzesi'nde sergileniyor
Bakan Tekin: Türkiye, eğitim teknolojilerinde üs olacak... Eğitimde yapay zekâ hamlesi
Türkiye-İran hattında kademeli normalleşme
Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınlarına karşı yoğun mücadele... Yeşil Vatan için özverili çalışma
DMM’den Aydınlık’a “Gerçek Dışı” tepki
Türkiye ile Rusya Arasında KEK Protokolü İmzalandı
Türkiye 2024'te üretimde vites artırdı! 18 trilyon TL’lik satış rekoru
TACİN YAYA ÜST GEÇİDİNDE ÇELİK MONTAJI TAMAMLANDI
Tüketici güveni arttı, İnşaat ve perakende düştü
Ankara Keçiören’de "En İyi Narkotik Polisi Anne" buluşması
  • Cumartesi 30.7 ° / 13 ° Güneşli
  • Pazar 26.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 26 ° / 9.8 ° Güneşli