Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

ATSO ÜYELERİ SÖZ SİZDE ANKETİNDE TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

ATSO ÜYELERİ SÖZ SİZDE ANKETİNDE TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

ATSO ÜYELERİ SÖZ SİZDE ANKETİNDE TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz hafta üyelerine gönderdiği söz sizde anketiyle üyelerin taleplerini topladı. 
Başkan ve Yönetim Kurulunun Önceliği Sizce Hangi Alanda Olmalıdır, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine İletmek İstediğiniz veya Yapmak İstediğiniz Çalışmalar, Projeler, Vb. Görmek İstediğiniz Konular Neler Olurdu, Odanın İçerisinde Hangi Birimin Olmadığını veya Hangi Birimin Kurulmasını İster, Birimlerde Ne Gibi Ekleme veya Değişikler Yapardınız, sorularını yanıtlayan üyeler bir çok konuda taleplerini iletme fırsatı buldular ve söz sizde uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 
Yatırıma ve Turizm’e yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi gerektirdiğini dile getiren ATSO Üyeleri diğer noktalarda ise verdiği cevaplarda kalifiye eleman sorununun önüne geçilmesi, hukuksal problemlerin çözülmesi için danışmanlık verilmesi, ilçelerin Aksaray’dan bağımsız olduğunun önüne geçilerek ilçelere yatırımların artırılmasını sağlanması, orta ve küçük ölçekli işletmelerin eğitilerek destekler konusunda bilgilendirilmesini, Turizm’de artık Kapadokya’nın merkezi olabilmek için atılımlar yapılmasını, AR-GE ve Projeler noktasında ücretsiz danışmanlık verilmesi gibi konularda taleplerini Oda Yönetimine ilettiler. 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş ise yaptığı açıklama da “Geçtiğimiz hafta içerisinde Oda yönetim kurulumuzla birlikte üyelerimizin fikirlerini almak için söz sizde uygulamasını hayata geçirdik. 2018 Yılından bu yana onlarca projeyi hayata geçirdik ve birçok projenin de ortağı olduk fakat her zaman yeni fikirlere ihtiyaç olunduğunu bunun içinde 5 Binin üzerindeki güçlü ailemizle görüş alışverişi yaptık. Yaptığımız uygulama kapsamında üyelerimiz en çok yatırım ve turizm noktasında çalışmalar yapmamız gerektiğini dile getirdiler. Bu bizim için çok önemli bir konu ve üyelerimiz son derece haklılardır. Yatırımlar bir şehrin gelişiminde ve sanayisinde en büyük etkendir. En yeni örneği açıklamak gerekirse Organize Sanayi Bölgemizde temellerinin atılmaya başlandığı LC Waikiki yatırımı tamamlandığında binlerce kişi istihdam edilecek bununla beraber birçok dev yatırımcıda Aksaray’a gelecek ve şehir bir anda çok daha hızlı büyüme kat edecektir. Bu anlamda yatırımlara çok daha fazla önem verdiğimizin bilinmesini istiyoruz. Turizm noktasında eksiklikler olduğunun farkındayız. Bu noktada Aksaray Valiliğimiz ve Aksaray Belediyemizin çalışmaları olduğunun bilincindeyiz. İş Dünyası ve STK’lar olarak bizlerde Kamu Kurumlarımızın yaptığı çalışmalara en büyük desteği vermeye devam edecek şehrimizin Turizm noktasında çok daha iyi yerlerde olması adına çalışmalar gerçekleştirecek, projeler üreteceğiz. 
Üyelerin Kalifiye eleman sıkıntısı ve hukuksal anlamda işveren, işçi sorunlarının önüne geçilmesi noktasında talepleri olduğunu belirten Göktaş, açıklamasının devamında; “ ATSO TAM yani Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimizi hazırlıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda ilimizdeki Arabulucu Avukatlarımız ile anlaşmalarımızı ve sözleşmelerimizi imzaladık ve son eksiklerimizi de tamamlamak üzereyiz. Hukuksal anlamda üyelerimizin yaşadığı sorunların çok kısa sürede çözüme kavuşacağı merkezimiz yakında hizmet vermeye başlayacak. İlçelere yatırımların artırılması noktasında ise Aksaray Valimiz kamuoyu ile paylaştı 3 İlçemizde OSB kurulması noktasında çalışmalara başlandı ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Biz her zaman belirtiyoruz bir şehrin kalbi ilçeleriyle birlikte atar. İlçeleri Aksaray’dan bağımsız düşünemeyiz. Aksaray gelişiyor ve büyüyor ise ilçelerimizin de gelişmeye ve büyümeye ihtiyacı vardır. Orta ve Küçük ölçekli işletmelerin bilgilendirilmesi ve eğitilmesi noktasında üyelerimizin talebinin yerine getirilmesi için Yönetim Kurulumuz çalışmalarına başlayacak. Hangi konuda bilgiye, eğitime ihtiyaçları varsa tespit edilecek ve o noktada Kobilerimize yönelik çalışmalar yapılacak. AR-GE ve Proje noktasında üyelerimiz ücretsiz danışmanlık istediklerini beyan etmişlerdir. Oda içerisinde 2021 yılının ikinci yarısında Proje Danışmanlık birimimizi hayata geçirdik. Üyelerimiz şu an Ar-Ge ve Proje konusunda bilgiye ve desteğe ihtiyaç duyarlar ise Odamıza gelerek birimimizin ücretsiz destek alabilirler. Diğer konularda da talepleri olan üyelerimizin de taleplerini dikkatle inceliyoruz. Bu noktada üyelerimizin Söz Sizde Uygulamasına gösterdiği ilgi ve verdiği cevaplardan dolayı teşekkür ediyoruz. Biz koca bir aileyiz ve bu şehrin iş dünyasını birlikte çok daha iyi yerlere getirecek ve ortak aklın gücüyle hareket edeceğiz” Dedi. 

 



Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,57% 0,08
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2433,78% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false