Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Ali Çağatay’ın sunduğu “Üretimin Gücü” programına konuk olarak Aksaray’ın ekonomik potansiyelini ve yatırım fırsatlarını ulusal ekrana taşıdı.
Programda konuşan Koçaş, Marmara Bölgesi’ndeki yüksek doluluk oranları, artan üretim maliyetleri ve özellikle deprem riskinin yatırımcıları tedirgin ettiğini belirterek, Aksaray’ın bu anlamda güvenli ve cazip bir alternatif haline geldiğini vurguladı. “Aksaray, deprem riskinin düşük olduğu, lojistik açıdan stratejik bir konumda ve yatırımcılar için artık cazibe merkezi konumundadır” diyen Koçaş, “Şimdi tam zamanı, Aksaray’a yatırım yapmanın tam sırası” çağrısında bulundu.
Başkan Koçaş, Aksaray’ın hızla büyüyen organize sanayi bölgeleri, modern fabrikaları ve artan üretim kapasitesiyle Türkiye’nin yeni üretim üslerinden biri olmaya aday olduğunu ifade etti. Ancak şehrin önündeki en büyük engellerin başında demiryolu bağlantısı eksikliğinin geldiğini belirten Koçaş, “Demiryolu projesi hayata geçtiğinde Aksaray’ın potansiyeli katlanacaktır” dedi.
Ayrıca tarımsal sulamada yaşanan su sorununa da dikkat çeken Koçaş, bu alandaki altyapı yatırımlarının acilen tamamlanması gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra Aksaray’ın Kapadokya’ya yakınlığı, tarihi ve doğal güzellikleri ile turizm potansiyelinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şehrin sanayi, tarım ve turizmde entegre bir kalkınma modeliyle yoluna devam etmesi gerektiğini dile getirdi.
Ahmet Koçaş’ın CNBC-e’deki açıklamaları, Aksaray’ın zorlu ekonomik koşullara rağmen yatırımların devam ettiği, geleceğe güvenle bakan bir şehir olduğunu bir kez daha gösterdi. Demiryolu projelerinin tamamlanması ve su kaynaklarının daha etkin kullanılması halinde Aksaray’ın Türkiye’nin üretim ve yatırım haritasındaki yerini çok daha güçlü bir şekilde belirleyeceği mesajı, programın en dikkat çekici noktalarından biri oldu.