ATSO Başkanı Göktaş işsizlik rakamlarını değerlendirdi

ATSO Başkanı Göktaş işsizlik rakamlarını değerlendirdi

ATSO Başkanı Göktaş işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıklanırken, ocak ayında işsizlik yüzde 10,8 oldu. Aynı dönemde işsiz sayısı 576 bin kişi azalarak 3 milyon 409 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

TÜİK tarafından açıklanan rakamları değerlendiren Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yapmış olduğu açıklama da ?Geçtiğimiz gün içeresinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ülkemizin işsizlik rakamları açıklandı. Ocak ayından itibaren ülkemiz genelinde işsizlik oranları düşme göstermektedir. Bilindiği üzere Hükümetimiz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bir seferberlik başlatıldı.

İstihdam Seferberliği kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından her üye için bir istihdam hedefi belirlenip seferberliğe katkıda bulunurken, ilimizde kendine 6 Bin İstihdam hedefi koymuştu. Şehrimizin iş dünyası bu seferberliğe büyük ses vermiş ve beklenen hedeflerin üzerinde istihdam rakamları gerçekleşmiştir. Başta ilimiz olmak üzere ülkemiz genelinde İstihdam seferberliği devam etmektedir. Bu anlamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından ?Bu İş Olur? sloganı ile seferberliğe katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde devam eden seferberliğimize Aksaray olarak katkı vermeye devam edecek, ülkemizin işsizlik oranlarını düşürmeye katkı sağlayacak ve iş dünyamız ile 2023 hedeflerine destek olacağız? dedi.



Mizah dergisine soruşturma: 4 gözaltı!
Erdoğan: 2026 NATO Zirvesi Ankara'da... Yapay zekâda iddialı hedefler
48 bin kanser hastasına müjde! 5 akıllı ilaç SGK kapsamında
Tarım ve Orman'dan Çubuk’taki yem sektörüne teknik ziyaret
MKE'nin 'Nüfuz Edici Bomba'sı engel tanımıyor!
Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreciyle fiyat istikrarına odaklanıyoruz
HEMBA'dan 3 milyon kişi faydalandı... Bilgisayar İşletmenliği HEMBA'nın gözdesi
Emine Erdoğan’dan 'Koruyucu Aile Günü'nde anlamlı mesajlar
1 TL'lik kayısı paylaşımı 1,4 milyon TL cezaya patladı! Yanıltıcı paylaşıma milyon liralık ceza!
Muharrem İnce'den Saraçhane çağrısı
Atlı Jandarma Timleri Denizli ve Gaziantep’te
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Dışişleri Bakanı'nı kabul etti
İzmir Büyükşehir'den yangınların bilançosu
AFAD'dan İzmir ve Bilecik'e 60 milyon TL acil yardım ödeneği
Efkan Ala’dan 17-25 Aralık iddialarına yalanlama!
  • Salı 28.2 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli