Ata tohumları ulaşılabilir hale geliyor... Tescilli tohum sayısı 49'a çıkacak

Ata tohumları ulaşılabilir hale geliyor... Tescilli tohum sayısı 49

Ata tohumları ulaşılabilir hale geliyor... Tescilli tohum sayısı 49'a çıkacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ata tohumlarının Şubat ayından itibaren Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerde satışa sunulacağını duyururken, tescilli Ata tohumlarının sayısının 49'a çıkarılacağını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,  Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü'nü ziyaret ederek incelemede bulundu.

Merkezde bugüne kadar 19 bin tohum çeşidinin tescil edildiğine işaret eden Yumaklı, yılda yaklaşık bin adet tohumun tescilinin yapıldığını söyledi.

Tohumculukta son dönemde Türkiye'nin önemli başarı hikayesi yazdığına dikkati çeken Yumaklı, Türkiye'de 2002'de 145 bin ton tohum üretildiğini ve şimdi bu rakamın 1,3 milyon tona çıktığını aktararak, Türkiye'den 117 ülkeye tohum ihracatı yapıldığını kaydetti. Bakan Yumaklı, Bakanlık olarak sertifikalı tohum üretimini 2005'ten bu yana desteklediklerini anımsattı.

Son dönemde özellikle iklim değişikliği nedeniyle bitkisel hastalıklarda artış yaşandığına işaret eden Yumaklı, dayanıklı tohumların geliştirilmesine odaklanıldığını bildirdi.

TESCİL EDİLEN ATA TOHUMU 49'A ÇIKACAK

Bugüne kadar 37 ata tohumunun tescil edildiğine dikkati çeken Bakan Yumaklı, Şubat içerisinde bu rakamı 49'a çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda geliştirilen ata tohumlarının vatandaşımızın da çok kolay ulaşabileceği bir ortam sağlanması amacıyla Tarım Kredi Kooperatiflerinin marketlerinde satılmasıyla ilgili çalışma başlattıklarını anımsatan Bakan Yumaklı, "Şubat ayı içerisinde Türkiye'deki her bir vatandaşımız Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerine giderek tescillenmiş ata tohumlarına ulaşacak. Vatandaşlarımızın bunları ihtiyaçlarına göre kullanması mümkün olabilecek" diye konuştu.



Kurtulmuş: Komisyon raporu büyük çoğunlukla kabul edilecek
Ankara Keçiören'de LÖSEV bilgilendirme semineri düzenlendi
İşsizlik 2025'in son çeyreğinde yüzde 8,2’ye geriledi
Aksaray’da Genç Müteahhit Evinde Hayatına Son Verdi
Ticaret'ten yasa dışı bahis ve tehlikeli ürünlere ceza yağdı
OSB-MYO modeli büyüyor... 2025'te 110 milyon TL destek sağlandı
Aksaray’da Selçuklu Külliyesi Camii’nde İlk Teravih Heyecanı
Türkiye genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Diyanet'ten Ramazan başlangıç açıklaması
Aksaray STK Temsilcilerinden Şehit Aileleri Derneği’ne Anlamlı Ziyaret
Türkiye ile Etiyopya arasında anlaşmalar imzalandı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Etiyopya'da bölgesel istikrar vurgusu
Tarihi komisyon toplanıyor... Raporda son rötuşlar
Ödüllere doymayan “Tavşan İmparatorluğu” izleyiciyle buluştu
Konya Karataylı sporcular 5 madalya ile döndü
Sakarya Büyükşehirli güreşçilerden Ankara’da madalya yağmuru
  • Çarşamba 9 ° / 4.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 9.1 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12.2 ° / 4 ° Güneşli