ASÜ`de Uluslararası Öğrenci Sayısı 420`ye Ulaştı

ASÜ`de Uluslararası Öğrenci Sayısı 420`ye Ulaştı

2011 yılında uluslararası öğrencisi bulunmayan Aksaray Üniversitesi?nde (ASÜ), aradan geçen 3 yılın ardından sayı

2011 yılında uluslararası öğrencisi bulunmayan Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), aradan geçen 3 yılın ardından sayı 420’ye ulaştı. Bu yıl yaklaşık 300 öğrencinin kayıt işlemi gerçekleştirildi.

 

- 2011 Yılında ASÜ’de Hiç Uluslararası Öğrenci Yoktu -

 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar uluslararasılaşmayı önemsediklerini ifade ederek, hızla dışa açıldıklarını ve bu kapsamda ASÜ’de uluslararası öğrenci sayısını arttırdıklarını söyledi. 2011 yılında hiç uluslararası öğrenci olmadığını, 2012’den itibaren öğrenci alımına başladıklarını anımsatan Prof. Dr. Mustafa Acar, “10 öğrenci ile başladığımız yolumuza bu yıl 420 öğrenci ile devam ediyoruz. Amacımız kısa süre içinde uluslararası öğrenci sayısını binli rakamlara ulaştırmaktır” dedi. Farklı kültürlerin ASÜ’de olmasının önemli olduğunu dile getiren Rektör Acar, “Pek çok bakımdan hızlı şekilde büyüyen üniversitemiz, uluslararası öğrenci konusunda da aynı hızla büyümektedir” dedi.

 

- Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Nasıl Gerçekleştiriliyor? -

 

Uluslararası Öğrenciler Ofisi Koordinatörü Uzman Muhammed Gümüşsoy ise yaklaşık 1 ay boyunca yeni öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Uluslararası öğrencilerin önce online başvuru yaptığını, değerlendirilen bu başvuruların ardından sonuçların açıklandığını ifade eden Gümüşsoy, “Bu sürecin ardından kesin kayıt işlemleri yapılıyor ve öğrenciler Türkçe Destek Derslerine katılıyor. Yeterli seviyede Türkçesi olan öğrenciler derslerine başlıyor” dedi.

 

Uluslararası öğrenciler sadece belirli fakültelerin belirli bölümlerine alınmıyor. Bu yıl ASÜ’de tüm fakültelerde uluslararası öğrenci bulunuyor.

 

 



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik