ASÜBTAM, Yetki Belgeleriyle Daha da Büyüyor

ASÜBTAM, Yetki Belgeleriyle Daha da Büyüyor

ASÜBTAM, Yetki Belgeleriyle Daha da Büyüyor

Şehrin ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayan Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM), su ve atık su analizlerine dair aldığı belgelerle yetkinliğini kanıtladı.

ASÜBTAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Tekin Karacaer, özellikle sanayinin su ve atık su ölçümlerinin en uygun şekilde gerçekleştirildiğini, TÜRKAK tarafından verilen ?Akreditasyon Belgesi? ile ASÜBTAM´ın, bölgenin önemli laboratuvarlarından birisi haline geldiğini belirtti. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´ndan ?Su ve Atık Su Analizleri? için yetki belgesini de aldıklarını kaydeden Neslihan Tekin Karacaer, ?Alınan belgelerle birlikte laboratuvarımız hem bulunduğu lokasyonda, hem de ülkemizde yetkin bir laboratuvar haline gelmiştir. Kurulduğu günden bugüne akademik çalışmalara analiz desteği veren merkezimiz, aldığı bu yetkinlik belgeleri ile bölge halkına ve sanayiciye destek olmakta, çözüm önerileri sunmaktadır. 27 araştırma laboratuvarını bünyesinde bulunduran merkez, barındırdığı yaklaşık 300 cihazla, üniversite laboratuvarları arasında önemli bir konuma gelmiştir? dedi. Analiz hizmetlerine ve farklı kurumlarla protokol çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini bildiren Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Tekin Karacaer, kamu kaynaklarını en doğru şekilde değerlendirerek, topluma hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, alınan akredite ve yetki belgeleriyle ASÜBTAM´ın giderek büyüdüğünü belirterek, çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür etti.



Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi