ASÜ Tıp Fakültesi’nden Beyin Cerrahisi ve Sinir Bilimine Işık Tutan Sempozyum

ASÜ Tıp Fakültesi’nden Beyin Cerrahisi ve Sinir Bilimine Işık Tutan Sempozyum

ASÜ Tıp Fakültesi’nden Beyin Cerrahisi ve Sinir Bilimine Işık Tutan Sempozyum

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi Sinir Bilimleri Topluluğu tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Beyin Cerrahisi ve Sinirbilimin Yolculuğu; İlk Dokunuş” konulu sempozyum, ASÜ Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinlik, hem bilimsel paylaşımlara sahne oldu hem de Aksaray’ın tıp tarihindeki önemine dikkat çekti.

Aşıklı Höyük’ten Modern Tıbba Uzanan Yolculuk

Sempozyumun açılışında konuşan ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, etkinliğin “ilk dokunuş” temasıyla geçmişin cesaretinden beslenerek geleceğe umut sunduğunu belirtti. Köse, Aksaray’daki Aşıklı Höyük’te yapılan tarihin bilinen ilk beyin ameliyatının, insanlığın yardım etme çabasını simgelediğini söyleyerek, “Bu anlamlı etkinliği sınırlı imkânlarla gerçekleştiren öğrencilerimizi ve danışman akademisyenleri tebrik ediyorum,” dedi.

Bilimsel Miras, Geleceğe Taşınıyor

ASÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sinir Bilimleri Topluluğu Danışmanı Dr. Oruç Şahin ise sempozyumun sadece bilgi alışverişi değil, aynı zamanda yenilikçi çalışmaların temellerini atmak için önemli bir platform olduğunu ifade etti. Aksaray’ın tıp tarihinde özel bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Dr. Şahin, “Kapadokya’nın giriş kapısı olan bu topraklarda tarihin ilk beyin ameliyatı yapıldı. Bu bilimsel mirası geleceğe taşımayı görev biliyoruz,” diye konuştu.

Yapay Zekâ Tıp Eğitiminde Yerini Alıyor

Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Dr. Şahin, yapay zekânın sinirbilim alanındaki önemine dikkat çekerek, “Yapay zekâ sadece teşhis ve araştırmalarda değil, tedavi yöntemlerinde de devrim yaratıyor. Bu gelişmeler umut verici olduğu kadar dikkatli yönetilmesi gereken süreçlerdir,” dedi.

“Sempozyum Düzenledik, Dergimizi Çıkardık”

Sinir Bilimleri Topluluğu Başkanı Gülay Deniz Purluise, 2024 Eylül ayında kurulan topluluğun kısa sürede büyük bir organizasyona imza attığını belirtti. “Sempozyum hazırlık sürecinde büyük bir özveriyle çalıştık ve ilk dergimizi çıkardık. Bu etkinlik, hayallerimizi gerçekleştirmek için önemli bir fırsattı,” dedi.

Bilimsel Bildiriler ve Piyano Dinletisiyle Tamamlandı

Sempozyumda Doç. Dr. Hasan Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Oruç Şahin, Doç. Dr. Abuzer Güngör, Doç. Dr. Emrah Çeltikçi, Doç. Dr. Fırat Yıldız, Doç. Dr. Barış Küçükyürük ve Dr. Şeyma Yavuz kendi uzmanlık alanlarına dair bildiriler sundu. Katılımcılarla interaktif bir ortamda soru-cevap gerçekleştiren akademisyenler, bilimsel heyecana katkı sundular.

Etkinlik sonunda tüm konuşmacılara plaket ve teşekkür belgeleri takdim edilirken, program piyano dinletisi ile son buldu.



Pençe-Kilit'te teröristlere ait mağara ele geçirildi
Sakarya Gaz Sahası'nda ilk faz tamamlandı!
Sinema sektörüne 147,7 milyon TL'lik destek
Türkiye’nin net UYP açığı 279 milyar dolara geriledi
Tarımsal girdide veteriner harcamaları ve tohum önde
İletişim Başkanı Altun’dan, TÜRKSAT 6A için 'hayırlı olsun' mesajı
Kırmızı bültenli 3 yurtdışı firarisi daha yakalandı!
YD-ÜFE Mart'ta aylık ve yıllık artışta!
“Türk Polisinden Kaçılmaz” Demişti, Yine Yakalandı: Aksaray’da Film Gibi Kovalamaca
Bugün yurtta hava nasıl olacak?
Genç Doktor Adayı Musa Kınay, Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
TEGV çocukları Ata'nın huzurunda
Türkiye'nin uzaydaki yerli imzası... Göreve başlıyor!
İlk ödemeler Mayıs'ta annelerin hesabında
TBMM'de bu hafta gündem özel
  • Pazartesi 21.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Salı 25 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı