ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi

ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi

ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri, ASÜ Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İftar programına ASÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Köse, Prof. Dr. Erşan Sever ve Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ile Genel Sekreter Ahmet Bülbül, dekanlar, akademisyenler ve fakülte öğrencileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çoban, Ramazan ayının birlik, merhamet ve paylaşma duygularını güçlendiren müstesna bir zaman dilimi olduğunu ifade etti. Ramazan ayının başının rahmet, ortasının mağfiret ve sonunun ise cehennemden kurtuluş olarak nitelendirildiğini hatırlatan Prof. Dr. Çoban, bu mübarek ayda yapılan birlikteliklerin rahmete ve berekete vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Ramazan ayı insanın kendisini sorgulaması için önemli bir fırsat

Ramazan ayının insanın kendisini sorgulaması için önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren Prof. Dr. Çoban, “İnsan kendine şu soruları sormalıdır: Ben kime rahmet oluyorum? Kime merhamet ediyorum? Kimi kötülüklerden uzaklaştırıyorum? Hadis-i şerifte de buyurulduğu gibi Ramazan ayı gelince cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur. Buradan benim anladığım, insanın kendi nefsini kötülüklerden uzaklaştırmasıdır” dedi. Konuşmasında fakülte öğrencilerine de hitap eden Prof. Dr. Çoban, onların kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, “Her zaman söylüyoruz; siz bize emanetsiniz ve bizim için çok kıymetlisiniz. Bugün bir arada olmamız da bunun bir göstergesidir. Davetimize icabet eden tüm hocalarımıza, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah daha bereketli sofralarda ve güzel sohbetlerde yeniden buluşmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı. Program iftarın ardından yapılan yemek duası ve sohbetlerle sona erdi.



Savunma Sanayisine yeni üretim üssü... Kale ANDAR Fabrikası açıldı
5 günde 67 ilde uyuşturucuy 638 gözaltı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enver İbrahim'le görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev'le görüştü... Nahçıvan'a saldırıyı kınadı
GÜBRETAŞ’tan gübre arzı açıklaması: Tarım Kredi'de gübre satışı durmadı!
Bilecikli başkanlardan Ankara çıkarması
Aksaray İHH Gönüllülerinden “İftara 5 Kala” İkramı
ASÜ’de  “Arduino Robotik Kodlama” eğitimi düzenlendi
AKSARAY BELEDİYESİ’NİN İLK ORUCUM HEDİYESİNE YOĞUN İLGİ
ASÜ’dekalite ve enerji yönetimi eğitimlerini tamamlayan personele sertifikaları verildi
ASÜ İslami İlimler Fakültesi iftar programında bir araya geldi
Nahçıvan'daki İHA saldırılarına Türkiye'den kınama!
Palandöken: Eşel mobil piyasaları rahatlatacak
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Tutuklandı
Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor... 3 terörist daha teslim oldu
  • Perşembe 9 ° / 4.1 ° false
  • Cuma 8.5 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 6.5 ° / 4.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı