Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

ASÜ 15 YAŞINDA

ASÜ 15 YAŞINDA

ASÜ 15 YAŞINDA

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) toplumsal faydayı merkeze alarak çalışmalar ürettiğini ve hem akademik hem de fiziki bakımdan istikrarlı bir biçimde büyüdüğünü söyledi.

Prof. Şahin, ASÜ’nün 15’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Sözlerinin hemen başında -kuruluş sürecinden başlayarak- ASÜ’nün bugünlere gelmesine katkı sunanlara teşekkür eden Şahin, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Üniversitemizin kurulmasına, büyümesine ve yatırım almasına katkı sunan tüm devlet büyüklerimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Rektörlerimize, kurum içinden ve dışından tüm paydaşlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Köklü bir medeniyetin ortasında 15 yıl önce filizlenmeye başlayan ASÜ, bugün saygın bir yükseköğretim kurumu haline gelerek yoluna emin adımlarla devam etmektedir” dedi. ASÜ Yönetimi olarak kadim değerler rehberliğinde ve güncel gelişmeler ışığında bir büyüme stratejisi izlediklerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, her günü bir öncekine göre daha anlamlı bir noktada tamamlama gayretinde olduklarına dikkat çekti. Yeni okul, bölüm ve programlar kurduklarını, öğrenci sayısını arttırdıklarını, tercih edilirlikte dikkat çekici bir noktaya geldiklerini, akademik başarının önemli biçimde arttığını ve tüm bunlarla birlikte ülkeye ve millete daha fazla müspet katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Şahin, “Kampüsümüzde fiziki yapılaşma anlamında önemli bir eksiğimiz kalmadı. İç derinliği arttıran projelere ağırlık verdiğimiz bir süreçteyiz. Enerjimizi, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif bağlamda bugün bulunduğumuz yerden daha yukarılara çıkabilmek adına harcıyor, kaynaklarımızı en verimli ve en isabetli biçimde toplumsal faydaya dönüştürmeye çalışıyoruz” dedi. Spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan ASÜ’nün, kendisi ile aynı dönemde kurulan ve daha kıdemli üniversitelerden ayrılan kimi özelliklerine dikkat çeken Rektör Şahin, “ASÜ uluslararası standartlara göre yapılan değerlendirmelerde son iki yıldır ‘en çevreci’ üniversiteler arasında ilk basamaklarda yer alıyor. Bunda bisikletli ulaşım, verimli enerji kullanımı, çevre düzenlemeleri gibi çalışmaların önemli bir payı var. Öte yandan ASÜ, engellerin de özel olarak tercih ettiği bir üniversite olma yolunda ilerliyor. Turuncu ve Yeşil Bayrak ödülleri ile bu noktadaki ilerleyişimiz sürüyor. Hijyen ve Sanitasyon Belgesine, Kalite Belgesine, bölgeye hitap edebilen laboratuvarlara sahip olma gibi özellikleriyle de Üniversitemiz büyüyor ve bu noktada adım atan kurumlara yol gösteriyor” dedi.

ASÜ’nün 15’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan ve büyük bir heyecan içinde çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Rektör Şahin, “Bu süreç içerisinde elde edilen tüm başarılar bir ekip çalışmasının ürünüdür. Birlikte büyüdük… Bu yolda katkısı olan herkese bir kere daha teşekkür ediyoruz” dedi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu