Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aspilsan Enerji 2021 yılında da büyümesini sürdürdü

Aspilsan Enerji 2021 yılında da büyümesini sürdürdü

Aspilsan Enerji 2021 yılında da büyümesini sürdürdü

Pandemi döneminde yaşanan global ekonomik sıkıntılara rağmen ASPİLSAN Enerji istikrarlı büyümesini 2021 yılında da sürdürdü.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)-  2021 yılında yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy şunları söyledi: “Gerek pandemi gerekse ekonomik sıkıntılar, pek çok şirket gibi bizi de etkiledi. Ancak pandemi ve küresel ekonomik sorunlara rağmen 2021 yılında çok önemli mesafeler aldık.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın desteğiyle başladığımız ve sürdürdüğümüz li-iyon pil üretim tesisi yatırımımız, dönüşüm ve büyüme anlamında bu yıl ASPİLSAN Enerji’nin en önemli konusu oldu. Bu, ülkemiz açısından da önemli ve stratejik bir proje ve bu bilinçle tüm dikkatimizi, öncelikle projeyi gerçekleştirmeye verdiğimizi söyleyebilirim. 2022 yılının ilk yarısında pil seri üretiminin başlamasını beklediğimiz bu tesise yönelik çalışmalarımız, odağımızdaki ana faaliyeti oluşturdu. Kısa bir sürede bu yatırımın yapılması, ciddi bir emekle mümkün oldu.
 
  AR-GE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETTİ 
 

Yeni ticari bataryaların yanı sıra ASELSAN, TUSAŞ ve Roketsan ürünlerine yönelik yüksek teknolojili batarya tasarım projelerine başladık ve burada da önemli bir yol aldık. Bu bataryalar, ülkemizin kritik savunma sistemlerinin yerli ve milli olarak üretilmesine önemli katkılar sağlıyor olacak. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olarak öncelikli amacımız Türk Silahlı Kuvvetleri’nin pil ve batarya konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak. Buna karşın pil teknolojisindeki gelişmeler ve batarya sistemleri artık hayatın tamamında yer alıyor. ASPİLSAN Enerji olarak pil üretimini yerli ve milli olarak yapma konusunda çok önemli bir yol katettik. Bu kapsamda öncelikle tüm sektörlerin ihtiyaçlarını anlamayı ve onlarla beraber çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede, bir yandan üreteceğimiz pilin yerlilik oranını artırırken, ülkemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlerle de cari açığı azaltmayı hedefliyoruz.

Bunun yanı sıra Ankara Ar-Ge Merkezimizde, hem pil geliştirme ve tasarlama yeteneğine sahip hem de hammadde üreticilerine destek verecek bir altyapının kurulumunu tamamladık. Ülkemizin pil çalışmalarında bir üs olacak olan bu Ar-Ge merkezimizde, pil üretimi ve geliştirilmesine yönelik küçük ya da büyük her türlü testle ilgili tüm paydaşlarımıza hizmet veriyoruz. Benzer şekilde, TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) ile imzaladığımız bir sözleşme sayesinde pil geliştirme çalışmalarını ortak olarak yürütüyoruz.
 
İstanbul Ar-Ge Merkezimiz ise bu yıl hidrojen ve yakıt pili konusundaki çalışmalarının ilk prototiplerini ortaya koyarak önemli bir aşamayı geride bıraktı. Hem elektrolizör hem de yakıt hücresi prototiplerimizi SAHA EXPO’da kamuoyuna sunduk. Bu çalışmalarımızın ne kadar önemli olduğu, Paris Sözleşmesi’nin imzalanmasından sonra daha da belirginleşti. Bu yıl bu konuda da önemli bir seviyeyi aştık.
 

SAVUNMA DIŞINDAKİ SEKTÖRLER İÇİNDE ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ GENİŞLEDİ 
 

Yeni pazarlar ve ürünler açısından baktığımızda, bu yıl çeşitli raylı sistem akülerini yerlileştirerek önemli bir pazara giriş yaptık. Ülkemizde yapılan metro ve tren yatırımlarına paralel olarak raylı sistem bataryaları alanında yatırımlarımızın bu yıl sonucunu aldık ve ilk yerli Raylı Sistem akülerimizi işletmelerimize ve üretici firmalarımıza sağladık.
 
Ayrıca farklı deniz platformları için de bu yıl ilk ürünlerimizi vermeye başladık. Bunun yanı sıra Arçelik ile birlikte ev aletleri için de bataryalar üretme kararı alarak yeni bir pazara daha adım atmış olduk. Yine telekom bataryalarımız ve e-mobilite bataryalarımızla iki ayrı sektöre daha ürünlerimizi vermeye başladık. Yine bu yıl tamamladığımız Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) sertifikasyonu sayesinde sivil havacılık pazarına da girdik. Bu açıdan da 2021 yılı, ASPİLSAN Enerji için önemli bir dönüşüm yılı oldu diyebiliriz.
 

PERSONEL SAYIMIZ YÜZDE 100'ÜN ÜZERİNDE ARTTI 
 

ASPİLSAN Enerji, istihdam açısından 2021’de yüzde 100’ün üzerinde büyüdü ve yıl başında 100 civarında olan çalışan sayımız, yıl sonunda 235’lere ulaştı.
 
ASPİLSAN Enerji, 2021 yılında, özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın desteğiyle hızla büyümeye devam etti. Bu büyümede, başta ASELSAN olmak üzere, TUSAŞ, Roketsan ve HAVELSAN da önemli destek ve katkılar sundular.”



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli