Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

ARIBAŞ, FABRİKA ZİYARETLERİNDE AKSARAY TEKNOPARKI ANLATTI

ARIBAŞ, FABRİKA ZİYARETLERİNDE AKSARAY TEKNOPARKI ANLATTI

ARIBAŞ, FABRİKA ZİYARETLERİNDE AKSARAY TEKNOPARKI ANLATTI

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, AEMOT ve Brisa Fabrikalarını ziyaret etti. Fabrika yöneticileriyle yapılan görüşmelerde, Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Aksaray Teknopark) çalışmaları başta olmak üzere, akademi, endüstri, öğrenci ve toplum odaklı üniversite-sanayi iş birlikleri hakkında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Üniversite olarak akademik ve endüstriyel üretimi bir araya getirip şehre yeni bir ufuk kazandırmak istediklerini ve bu doğrultuda birden fazla girişimlerinin olduğunu ifade eden Rektör Arıbaş, Aksaray Teknoparkın bu hususta atılan adımlardan birisi olduğunu belirtti. Resmi işlemlerin başlayacağı konteyner sitenin belirlenen alana konuşlandırıldığını, firmalardan ön başvuru alma sürecinin devam ettiğini kaydeden Prof. Arıbaş, başvuru sayısının 50’ye yaklaştığını ifade etti. Belli bir program dâhilinde sanayicilerle bir araya geldiklerini, Ar-Ge çalışmaları için kendilerini Aksaray Teknoparka davet ettiklerini ve kurumsal imkânlar hakkında bilgiler verdiklerini vurgulayan ASÜ Rektörü, “Tek bir amacımız var; o da memleketimize, ülkemize ve aziz milletimize faydalı olmak. Biz, iyi işler yapmak ve süreklilik arz edecek bir üretim ekosistemi kurmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek için de gece-gündüz çalışıyor; firmaları hem akademisyenlerle hem de teknoloji odaklı çalışan öğrencilerimizle bir araya getirmeye gayret ediyoruz” dedi. Aksaray Teknoparkın yanı sıra somut üretime dönüşebilecek bilimsel projeler konusunda da faaliyetler yürüttüklerini anlatan Rektör Arıbaş, “ASÜ olarak savunma sanayi alanına hizmet edebilecek bir roket ve Türkiye’nin üçüncü elektrikli otomobilini üretmek gibi hedeflerimiz var. Roket çalışmamız yüzde 40 oranında tamamlandı. Elektrikli otomobille ilgili de ön hazırlıklarımız sürüyor. Sanayicilerle yaptığımız görüşmelerde bu konuları da değerlendiriyor ve ortak çalışma alanları oluşturmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Arıbaş, görüşmelerde kendilerini ağırlayan AEMOT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş ile Brisa Fabrika Direktörü Mustafa Tacettin, Üretim Müdürü Metin Özdemirci, Teknoloji Müdürü Ali Orçun Bakırcı, İnsan Kaynakları Uzmanları Hava Özcan ve Erdem Uçar ile Fabrika Başdanışmanı Atsuo Morioka’ya teşekkür etti.

 

Ziyaret esnasında Rektör Arıbaş’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ve Aksaray Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Onur Can Türker eşlik etti.



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu