Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Arama Kurtarma Birliğine katılan 25 öğretmen eğitimlerini tamamlayarak akreditasyon sürecine girdi.

Arama Kurtarma Birliğine katılan 25 öğretmen eğitimlerini tamamlayarak akreditasyon sürecine girdi.

Arama Kurtarma Birliğine katılan 25 öğretmen eğitimlerini tamamlayarak akreditasyon sürecine girdi.

Aksaray’da gönüllü olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı proje ile Arama Kurtarma Birliğine katılan 25 öğretmen eğitimlerini tamamlayarak akreditasyon sürecine girdi. 
Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan proje çerçevesinde kurulan Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi’nin (MEB AKUB) eğitimleri tamamlandı. İlk olarak Bolu’da resmi olarak hayata geçirilen projede hazırlıklarını tamamlayan Aksaray ekibi Türkiye’nin ikinci akredite ekibi olarak eğitimlerini tamamladı. 25 kişilik gönüllü milli eğitim personelinden oluşan ekip Aksaray Acil Durum Yönetim Merkezi ve Aksaray Üniversitesi’ndeki tatbikat alanlarında eğitimlerini sonlandırdı.
MEB AKUB Aksaray Koordinatörü öğretmen İsmail Demirezen, eğitimlerin bittiğini ve akredite çalışmalarının başladığını belirterek, “Bu ekibimiz yaklaşık 4 yıl önce kurulmuştu. Türkiye genelinde tüm illerde 25 kişiden oluşan ekipler oluşturuldu. Özellikle Kahramanmaraş depremi sonrasında daha da görünür hale gelmeye başladı. Şu anda gönüllü öğretmenlerden oluşan bizimde 25 kişilik bir ekibimiz var. Aksaray AFAD’tan özellikle kentsel arama kurtarma seviyesinde eğitim aldık. Şuanda da AFAD Başkanlıktan yarın akreditasyon için bir değerlendirme yapılacak. Onun için arkadaşlar gelecek. Türkiye’de ilk olarak Bolu ili aldı. Bizde 81 il içerisinde ikinci ekip olacağız. O değerlendirme sonrasında eğer başarılı olursak AFAD Başkanlığa akredite olacağız. Burada şu avantaj sağlanacak bize. Her hangi bir olay durumunda, afet durumunda gittiğimizde ekip yapısını eğitimli olduğumuzu ve her an enkazda çalışabileceğimizi gösteren bir değerlendirme sistemi akreditasyon, bu amaçla da buradayız. Hafif seviye kapsamında bir eğitim aldık, özellikle burada kamp kurma yani her hangi afet durumunda bir yere ulaştığımızda orada kendi imkânlarımızla en az 3 gün yaşayacak şekilde eğitimler alındı. Aynı zamanda da enkazda arama kurtarmayla ilgili ağır makinalar kullanmadan basit seviyede kentsel arama kurtarma eğitimi aldık” dedi. 
MEB AKUB’un yardımcı koordinatörü Öğretmen Cengiz Yılmaz ise eğitimleri anlatarak, “Amacımız inşallah bize iş düşmez, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremi gibi depremlerde daha çok profesyonel ekip sayısını artırmak için bakanlığımızın aldığı bir karar doğrultusunda 81 ilde en az birer tane ekipler kuruldu. Her türlü olaylarda görev almak ve AFAD’a yardımcı olmak için kurulan bir ekibiz. Şuanda bir deprem sırasında yapılan tüm faaliyetler eğitim olarak yapıldı. Tatbikat olarak deprem bölgesinden istek geldi. Onun üzerine harekete geçildi. İlgili deprem bölgesine gidildi. Oradaki kriz masası ile görüşülüp kamp kuruldu. Ondan sonra bize verilen binada canlı arama kurtarma faaliyetleri tatbikatları yapıldı” diye konuştu.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu