Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Ankara Üniversitesi'nde afetzede illerin türküleri yankılandı

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi'nde afetzede illerin türküleri yankılandı

Ankara Üniversitesinde, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraların sarılmasına destek olmak amacıyla tüm repertuvarı felaketten etkilenen illerin türkülerinden oluşan “Deprem Özel Konseri” düzenlendi.

ANKARA (İGFA) -  Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının destekleriyle Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda düzenlenen konser, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, akademik ve idari personel, öğrenciler ve depremzede vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Henüz iki yıl önce kurulan ve TRT Yurttan Sesler Topluluğu Şefi Ömer Hayri Uzun yönetiminde çalışmalarını sürdüren Ankara Üniversitesi Gönülden Gönüle Türk Halk Müziği Korosu, verdiği ikinci konserinde repertuvarını, deprem felaketinin etkilediği illerin türkülerinden oluşturdu.

Konserin ilk bölümüne “Maraş” türküsüyle başlayan Ankara Üniversitesi Gönülden Gönüle Türk Halk Müziği Korosu, daha sonra Gaziantep, Malatya, Diyarbakır ve Elazığ yöresinden türküler seslendirdi. Koro, ikinci bölümde ise Şanlıurfa, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay ve Adıyaman yöresinden seslendirdiği eserlerle salonu dolduran türkü severlere güzel bir akşam yaşattı. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel de seslendirdiği türküyle dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Rektör Ünüvar, konser sonunda yaptığı konuşmada, böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Müziğin genellikle eğlencenin bir parçası olarak görüldüğünü belirten Ünüvar, müziğin aynı zamanda haykırmanın da bir parçası olduğunun altını çizdi. Ünüvar, “Bir toplumu ayağa kaldıran iki unsur görürüm. Birisi şairlerdir. Güçlü şairler hep acılardan doğar. Diğeri de bizim ülkemiz için söyleyeyim türkülerdir” ifadelerini kullandı.

“Deprem 11 ilde 14 milyon insanımızı etkiledi” gibi cümleler kurulsa da deprem felaketinin aslında 85 milyonu derinden etkilediğini aktaran Ünüvar, burada seslendirilen her bir türküyü depreme yakılan ağıt gibi görmek gerektiğini dile getirdi.

Ankara Üniversitesinde depremin hemen ardından başlatılan yardım faaliyetlerinden de bahseden Ünüvar, “Acıyı paylaştıkça millet oluyoruz. İnşallah el birliğiyle deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Ben tekrardan korumuzu tebrik ediyorum” diye konuştu.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel de sanatın ve türkülerin şifa olacağı temennisiyle konserin repertuvarını depremden etkilenen illerin türkülerinden oluşturduklarını, böylelikle depremde hayatını kaybeden, yaralanan ya da şehrini terk etmek zorunda kalanları unutmadıklarını bir kez daha göstermek istediklerini kaydetti.

Program, Rektör Ünüvar’ın emeği geçenlere plaket takdiminin ardından anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli