Ankara Keçiören'de belediye personeline 'narko rehber' eğitimi

Ankara Keçiören

Ankara Keçiören'de belediye personeline 'narko rehber' eğitimi

Keçiören Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü iş birliğinde, uyuşturucuyla mücadelede bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Narko Rehber” eğitimi verildi.

ANKARA (İGFA) - Keçiören Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde, “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında bağımlılıkla mücadelede ailenin koruyucu ve yönlendirici rolü anlatıldı.

Belediye personeline yönelik düzenlenen eğitimde özellikle annelerin bağımlılıkla mücadele sürecindeki kritik önemi vurgulanarak, çocukları bağımlılıktan korumaya yönelik etkili yöntemler ve çözüm önerileri katılımcılarla paylaşıldı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları tarafından verilen eğitimde, uyuşturucu madde çeşitleri, madde bağımlılığına giden süreç, kullanımın fiziksel, sosyal ve psikolojik belirtileri detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca, bağımlılıkla mücadelede aile içi sağlıklı iletişimin önemi vurgulandı.

Eğitimde; uyuşturucu madde kullanmak, ticaretini yapmak ya da kullanıma özendirmek gibi eylemlerin Türk Ceza Kanunu kapsamında suç olduğu yönünde bilgilendirme yapıldı. Bağımlılıkla mücadelenin en önemli adımının erken farkındalık ve zamanında müdahale olduğunu belirten polis memurları, “Bağımlılıkla mücadelede hep birlikte hareket edersek başarılı olabiliriz!” mesajı verdi.

Keçiören Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla toplum sağlığını önceleyen yeni bir hizmeti daha 2025’te vatandaşla buluşturdu. Yeşiltepe Mahallesi’nde hayata geçirilen Bağımlılıkta Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (BADAM), her türlü bağımlılıkla mücadele eden bireylere ve ailelerine ücretsiz psikolojik destek ile danışmanlık hizmeti sunmaya devam ediyor.



Tarım-ÜFE 2025'in son ayında da güçlü seyrini sürdürdü
Kaymakam Adayları Yönetmeliği'nde değişiklik Resmi Gazete'de
Mahmut Arıkan: Bin 62 liralık zam emekliye nefes aldırmaz
Hizmet üretiminde bilgi ve iletişim önde
Mersin Limanı’nda 298 kilo kokain ele geçirildi
Çayırova, Federasyon Kupası’nda yarı finalde
Ankara Keçiören'de belediye personeline 'narko rehber' eğitimi
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik... Yangın merdiveni ayarı
Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kar yağışı etkili olacak
Bebek ölümleri ile ilgili kapsamlı rapor TBMM'de
TBMM Plan ve Bütçe'de Türkiye Varlık Fonu'nun denetim raporları görüşülüyor
Konya Büyükşehir'den Mansur Yavaş'a su yanıtı
Bakanlıktan 'gece kulübünde çocuk çalıştırılıyor' iddialarına net yanıt
Ara tatilde demiryoluna ek sefer ve vagon takviyesi... 24 bin 24 kişilik ek kapasite
Bursa Nilüfer'in yatırımlarına 'Özel'den temel atma sözü
  • Perşembe 8.9 ° / 5.7 ° false
  • Cuma 6.9 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 3.8 ° / 1.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu