Ankara Büyükşehir ile Yenimahalle belediyesine milyonluk 'atık' cezası

Ankara Büyükşehir ile Yenimahalle belediyesine milyonluk

Ankara Büyükşehir ile Yenimahalle belediyesine milyonluk 'atık' cezası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Yakacık Mahallesi’ne hafriyat ve çeşitli atıkları döktükleri belirlenen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi’ne 1 milyon 299 bin 54’er TL idari ceza uyguladı.

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Yenimahalle’deki Yakacık Mahallesi’ndeki arazide denetim yaptı.

Eski mobilya, yalıtım malzemesi ve belediye atıklarının bölgeye döküldüğü tespit edildi. Atıkları, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi’nin bıraktığı belirlendi. Hafriyat döküm alanı olmayan bölgenin düzenli depolama lisansı bulunmadığı, her iki belediyenin de kaçak döküm yaptığı tespit edildi.

İl Müdürlüğü ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi’ne ilgili Çevre Kanunu’na göre 1 milyon 299 bin 54’er TL idari ceza uyguladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bakanlığımız Ankara İl Müdürlüğü'ne gelen ihbar üzerine yapılan incelemede; Yenimahalle Yakacık Mahallesi'ndeki bir araziye atık bırakıldığı tespit edilmiştir. Hafriyat döküm alanı olmayan ve düzenli depolama lisansı bulunmayan araziye Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi tarafından kaçak döküm yapıldığı belirlenmiştir. Kirliliğe neden olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesine, Çevre Kanunu’na istinaden ayrı ayrı 1 milyon 299 bin 54 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.



Ankara'da kışa pelet yakıtı desteği
İnşaat maliyetleri yıllık yüzde 22,57 arttı
SGK sağlık hizmeti ödemelerinde artışa gitti! Karşılanan bedellerde yüzde 55’e, tıbbi malzemede yüzde 85’e varan zam
Girişimlerin yüzde 40'ı yenilikçi! Yenilikler 2022-2024 döneminde sabit kaldı
MERKEZ BİLGİHANE’DE 4. SINIFLARA YÖNELİK HAFIZLIK HAZIRLIK PROGRAMI BAŞLIYOR
Aksaray Şehit Aileleri Derneği’nden Ünlü Ailesine Teşekkür
AKADEMİ AKSARAY’DA KIŞ DÖNEMİ KAYITLARI BAŞLIYOR
948 hakim ve savcının görev yeri değişti
Sanayi üretimi yıllık arttı, aylık azaldı
52 ilde tefeci ve dolandırıcılara darbe! 179 şüpheli yakalandı
Aksaray Belediyesi’nden Örnek Proje: Sıfır Atık Matik Hem Doğayı Koruyor Hem Dayanışmayı Büyütüyor
Aksaray Zabıtası’ndan Balıkçılara Sıkı Denetim Vatandaşın Sofrasına Güvenilir ve Taze Balık Ulaşacak
ASÜ’DE ÖRNEK PROJE: Topluma Hizmet Uygulamaları Kapsamında Anlamlı Ziyaret Dekan Prof. Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş’tan Tam Destek
Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı! Karadeniz kıyılarında dikkat!
Kayseri Şeker zirvenin sahibi oldu
  • Çarşamba 10.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.4 ° / 7.6 ° Güneşli