Ankara, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için finalde

Ankara, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için finalde

Ankara, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için finalde

Başkent Ankara, 2027 yılı için düzenlenen European Capital of Democracy (Avrupa Demokrasi Başkenti – ECoD) unvanı için finale kalan üç şehirden biri oldu.

ANKARA (İGFA) - Ankara, 2027 European Capital of Democracy (Avrupa Demokrasi Başkenti – ECoD) yarışmasında finale kalan üç şehirden biri oldu. Ocak ayı sonunda Ankara’yı ziyaret ederek incelemelerde bulunan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ankara; Brüksel ve Denizli ile birlikte finale kaldı.

Jüri ziyareti sırasında, kentin demokratik projelerini, kapsayıcı katılım anlayışını ve yerel demokrasiyi güçlendirme çalışmalarını övgüyle inceledi.

ŞEFFAF, KATILIMCI DEMOKRATİK YÖNETİM ANLAYIŞI TAAHHÜT EDİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda başlatılan adaylık sürecinde; şeffaflık, kapsayıcı katılım, demokratik yenilik ve sivil toplum iş birliği temel taahhütler olarak belirlendi. Süreçte Ankara’yı Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin temsil ediyor.

2027 Avrupa Demokrasi Başkenti, Avrupa çapında oluşturulacak Yurttaş Jürisi oylamasıyla belirlenecek. Ankara, bu süreçte demokratik vizyonunu Avrupa kamuoyuyla paylaşacak ve yerel demokrasiyi güçlendirmeye yönelik çalışmalarını daha da ileri taşıyacak.



Türkiye’nin yaşlı nüfusu 9,6 milyona ulaştı... Yaşlıların internet kullanımı ikiye katlandı
Ankara Haymana 4,1 büyüklüğünde sallandı!
BTSO Başkanı Burkay: Bursa büyürse Türkiye büyür
Gambiya ile birey haklarının korunması alanında mutabakat zaptı imzalandı
Ankara, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için finalde
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da yakalandı
İlaç fiyatlarında Euro kuru ve kâr marjları güncellendi
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Süt ve süt ürünlerinde yoğurt üretimi arttı
Merkez Bankası faizi sabit tuttu! Sıkı para politikası sürdürülecek
TSK yeni kritik sistemlerle güçleniyor... Çelik Kartallara HGK-84 kitleri
Bakan Şimşek: Yıllık cari artış yönetilebilir
Terörle mücadele amansız sürüyor
Saatte 23 konutla 2 yılda 455 bin konut tamamlandı... İstanbul için kura çekimi bayram sonrası
Bakan Bolat: Hizmet ihracatı rekor seviyede
  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • Cumartesi 9.4 ° / 5.6 ° Güneşli