Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Anadolu medyası çözüm sürecini değerlendirdi

Anadolu medyası çözüm sürecini değerlendirdi

81 İlin Gazeteciler Cemiyet Başkanları ve bölgelerin gazetecilerinden oluşan çok sayıda Anadolu medyası mensubu Urfa’da buluştu.

81 İlin Gazeteciler Cemiyet Başkanları ve bölgelerin gazetecilerinden oluşan çok sayıda Anadolu medyası mensubu Urfa’da buluştu.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun Başkanlar Konseyi toplantısı ile “Çözüm Süreci ve Medya” konusu masaya yatırıldı. Bölge protokol üyeleri başta olmak üzere Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyon Başkanı Veysel Polat yaptıkları konuşmalarla çözüm sürecinin, Urfa gibi bir ilde yapılmasının önemine dikkat çektiler.

“Çözüm süreci ve Medya” konulu panelde konuşan GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, projenin geçiktiği yolundaki söylemlere dikkat çekerek, projenin barış ve huzur getirdiği noktasından yola çıkıldığını fakat uluslar arası güçlerin harekete geçerek projeyi yavaşlatma girişimi içerisinde bulunduklarını dikkat çekti. Bütün bunlara rağmen hükümetin geliştirdiği akılcı politikalara projenin güneydeki ülkelerin menfeatlerinide kapsayacak niteliğe dönüştürülmesi ile yoluna devam ettiği bildirildi.

Çözüm sürecini bölgede fiziksel olarak analiz eden Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise, birlikte yaşam sistemi olarak çözüm sürecinin farklı kültürlerin birbirlerini tanıma ve saygı duyma gibi bir modelin uygulamaya konulduğun belirtti. Bölgede etkin kökenli olarak yaşayan insanların birbirlerinin kültürlerine saygı duyup, adil bir yaşam tarzından uzaklaştırılası ile sorunun büyütüldüğünü ifade etti.

Prof. Bağlı, Kanın aktığı yerde siyaset olmaz diyerek, Toplumda her kesimin oturup bu işi bitirmek için çözüm sürecide destek vermesi gerektiğini söyledi.

Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Veysel Polat ise, bölgede yıllardır yaşanan hadiseleri devletle terör örgütünün savaşı olarak nitlendirirken bu savaşın mağdurunun da yine bölgede yaşayan Türkmen, Kürt, Arap ve Diğer etkin kökenli insanlar olduğunu belirtti.

TRT Kürdi Kanalı Genel Koordinatörü Mustafa Ekici’de, “Uzunca bir dönem gençler dağlara sürüldü. Maalesef bir kısım medya da bunacanak tuttu. Kürt ve Türk sorunu sadece Türiye sınırları içerisinde değil dünyanın değişik bölgelerinde de bir sorun olarak görülmelidir. 2009 yılında kurulan TRT Şeş daha sonra TRT Kürdi adını almıştır. Ülkemizde 30 civarında Televizyon, Radyo ve Gazete Kürtce yayın yapmaktadır. Dünya da ise bu rakam 130 civarındadır. TRT Kürdi Kanalı Irak bölgesinde 9. Sırada yer alırken, Türkiye bölgesinde ise izlenme oranı olarak 4. Sıradadır” dedi.

Urfadaki bu toplantıya Aksaray Medyasını temsilen 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yeni Aksaray Gazetesi Sahibi Ali Südemen, Cemiyet İkinci Başkanı ve Aksaray Posta Gazetesi Sahibi Bilal Bölükbaş, Cemiyet Genel Sekreteri ve Pusula, Güncel ve 68 Haber Gazeteleri Yayın Yönetmeni Nazmi Çalışkan ve Cemiyet Yönetim KURULU Üyesi ve Aksaray Rota Gazetesi Sorumlusu Mustafa Avcı katıldı.

 



Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli