Anadolu toprakları bereketleniyor... IPARD III 5 farklı kategoride can suyu olacak

Anadolu toprakları bereketleniyor... IPARD III 5 farklı kategoride can suyu olacak

Anadolu toprakları bereketleniyor... IPARD III 5 farklı kategoride can suyu olacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 2025'te çıkılacak çağrılara ilişkin takvimi açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025'te toplamda 188 milyon avro tutarındaki hibe desteği için 5 farklı kategoriden başvuru çağrı ilanına çıkılacağını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - IPARD III Programı kapsamında 2025 yılı çağrı takvimi belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TKDK'nın, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD Programı kapsamında, hayvansal üretimden bitkisel üretime, el sanatlarından kırsal turizme, yenilenebilir enerjiden makine parklarına kadar birçok sektörde girişimcilere hibe desteği sağladığını anımsatırken, Anadolu topraklarını bereketlendirecek yeni desteklerle ilgili paylaşımda bulundu.

Türkiye ve AB arasında yapılan görüşmeler neticesinde geçen yıl uygulanmaya başlanan IPARD III Programı'nın coğrafi kapsamı ise genişletilerek 42 ilden 81 ile yaygınlaştırıldığını anımsatan Bakan Yumaklı, yeni çağrı takviminin açıklandığını belirtti.

2025 yılında 5 farklı başlıkta 188 milyon avro tutarında hibe desteği ile üretime can suyu olacaklarını ifade eden Bakan Yumaklı, programların üreticiye şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Bakan Yumaklı, çağrı ilanlarında ilk olarak LEADER Yaklaşımı- Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması tedbiri kapsamında Nisan ayında çağrı yayımlanacağını ve başvuruların Haziran ayında alınacağını belirterek, toplam destek bütçesinin 50 milyon Avro olacağını açıkladı.

Çağrı ilanlarında; Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri kapsamında Haziran ayında ilana çıkılacak, Temmuz'da müracaatlar alınacak ve 42 milyon bütçe ayrılacağını duyuran Bakan Yumaklı,  diğer çağrılarla ilgili de şu takvimi açıkladı:

  • Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında Ağustos ayında ilana çıkılıp Eylül'de müracaatlar alınacak ve 43 milyon avro bütçesi olacak.
  • Tarım-Çevre, İklim ve Organik Tarım-Biyoçeşitlilik-Toy Kuşu Popülasyonunun Geliştirmesi kapsamında yine Ağustos ayında ilana çıkılacak, Eylül-Şubat döneminde başvurular alınacak ve 3 milyon Avro bütçe ayrılacak.
  • Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında ise Eylül ayında ilana çıkılıp müracaatlar Ekim'de alınacak ve 50 milyon Avro bütçesi olacak.


ASELSAN tehditleri 'YILDIRIM-100'le çarpacak!
Erdoğan, İranlı mevkidaşı ile Azerbaycan’da görüştü
Fiyat gelişmelerinde 'Merkez'in Haziran raporu... Hizmet ve enerji fiyatları yükseldi, gıda geriledi!
BİLSEM sonuçları açıklandı
Özel eğitime 'etik' yönerge... 11 ilke ile eğitimde yeni dönem
Özel güvenlik eğitimine yeni standart... Ders saatlerine taban ücreti geliyor
Mobil abone sayısı 94 milyonu geçti
Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ECO Zirvesi’nde enerji, çevre ve bölgesel barış mesajları verdi
İstikrar ve istikbal göklerde!
Türkiye 'yüksek hızlı'yı sevdi! Ankara-İstanbul hattı 38 milyonu taşıdı
İzmir yangınlarla savaşıyor... İzmir'in ateşle imtihanı
Aksaray'da Kaçakçılığa Geçit Yok: 7 Şüpheliye Adli İşlem
Aksaray'da Uyuşturucu Suçundan Aranan Şahıs JASAT Tarafından Yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da
  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.5 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.1 ° / 14.3 ° Güneşli