Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Altınsoy Türkiye Yeni Hükümet Sisteminin Gücünü Kullandı Dedi

Altınsoy Türkiye Yeni Hükümet Sisteminin Gücünü Kullandı Dedi

Türkiye’nin korona virüse karşı verdiği etkili mücadelenin dünyaya örnek olduğuna işaret eden AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hızlı karar alma yönünde sağladığı avantaj bir kez daha ortaya çıktı” dedi.

İtalya, Almanya gibi parlamenter sisteme sahip ülkeler korona virüse karşı önlem almakta gecikirken Türkiye ise, hızlı ve etkili kararlarla fark attı.
Türkiye’nin bu süreçte yeni hükümet sisteminin gücünü “kullandığını vurgulayan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Dünyada siyasal sistemlerin ne kadar zafiyet içinde olduğu görüldü. Batı demokrasilerinin cilası yine döküldü. Türkiye halka dayalı siyasal sistem işleyişinin ne olduğunu dünyaya kanıtladı” dedi.
Parlamenter sistemde hükümetlerin karar alabilmeleri için bakanlar kurulunda oybirliği sağlaması şartı olduğuna dikkat çeken Başkan Altınsoy, bunun da önemli zafiyetlere ve zaman kayıplarına neden olduğunu vurguladı.
İtalya’da virüsün hızla yayılmasının önüne geçilememesinde bunun etkisinin büyük olduğunu dile getiren Altınsoy, “İtalya’da gerçek anlamda bir hükümet faaliyeti yok. Yayılma büyük ölçüde bundan kaynaklandı. Almanya da Bakanlar Kurulu üzerinden süreç yönetimi yapmaya çalıştı, geç kaldı. Yarı başkanlık olan Fransa’da Cumhurbaşkanı ile Başbakan ve Bakanlar Kurulu uyumu sağlanmaya çalışıldı. O ülkelerde tabii bu salgında başka etkenler de mutlaka var ama hükümet modellerinin de ciddi etkisi var” dedi.
Türkiye’de ise Çin’de ilk teşhisin konulmasından itibaren Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararıyla önlem alma sürecinin hemen başladığına dikkat çeken İl Başkanı Altınsoy, “Yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı kararıyla tüm bakanların harekete geçmesi imkanı var. Anayasa’da ‘Yürütme görevi ve yetkisi Cumhurbaşkanına aittir” diyor. Bunun anlamı, “Cumhurbaşkanı yürütmeye ilişkin her konuda tek başına karar alabilir” demektir” ifadelerini kullandı.
“Bizim yeni sistemde kabine bir karar alma mekanizması değil, bir istişare mekanizması, görüş alma mekanizması” diyen Altınsoy, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı karar aldığı anda diğerleri talimatla hemen uygulamaya geçiyor. Bakanlar kendi aralarında artık geçmişte olduğu gibi bir alan hakimiyeti ya da güç ilişkileri üzerinden bir süreç yönetimi yapmıyorlar.
Eşgüdüm içinde çalışıyorlar. Türkiye’nin 24 Haziran seçimlerinden sonra hız kazanmasının iki temel sebebi var: Biri son derece güçlü bir ülke liderine sahip olmak, ikincisi de bu yeni sistem. İkisi birbirini tamamlayarak bize avantaj sağlıyor.”
İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, bunun yeni sistemin avantajını yaşadığımız ilk konu olmadığını daha önce döviz kuru saldırısı ve Suriye sınırlarındaki askeri harekatlar başta olmak üzere birçok konuda da bu sayede başarılı olduğumuzu vurguladı.
Muhalefetten virüse karşı alınan hızlı ve etkili önlemlerle ilgili gelen destek açıklamalarına dikkat çeken Başkan Altınsoy, bu durum, sağladığı avantajlar görüldükçe yeni sisteme duyulan güvenin daha da pekişeceğinin işareti olarak değerlendirdi. 



1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli