Tarih: 04.03.2016 17:58

Almanya ve İstanbul Aksaraylılar Derneği´nden Ziraat Odasına Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

 

İstanbul Aksaraylılar Derneği Başkanı, eski milletvekili Ahmet Yaşar, Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı İdris Er ve üyeleri, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak´ı makamında ziyaret etti.

Başkan Emin Koçak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Aksaray´ımız tarım ve hayvancılık potansiyeli son derece yüksek bir ilimiz. Tarım ve hayvancılıkta olduğu gibi coğrafi konumunu nedeniyle Türkiye´nin 4 bir yanını bağlayan önemli bir güzergaha sahip. Bu nedenle Aksaray´ımız hemen her alanda yatırım yapılabilecek en güzel ve verimli illerden birisi. Burada birçok ulusal ve yerel firmalarımız var. Organize sanayi bölgemiz özellikle son 4 yılda ciddi yatırımlar aldı. Sizlerde yatırım yapmak istiyorsanız Aksaray´ımız buna gerçekten müsait ve sizler içinde her alanda ciddi destekler sağlar? dedi. Tarım ve hayvancılığı değerlendiren Başkan Koçak, Aksaray´ın nüfusunun yüzde 80´inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığını belirterek, ?Üreticilerin tarım ve hayvancılık alanında yerelin dışında ulusal ve uluslararası firmalara hizmet veriyor? dedi.

Yapılabilecek yatırımları araştırmak için Aksaray´a geldiklerini belirten Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı İdris Er ise Aksaray´ı 2 gündür gezdiklerini ve çok güzel şeylere şahit olduklarını söyledi.

İstanbul Aksaraylılar Derneği Başkanı, eski milletvekili Ahmet Yaşar ise Aksaray´ın yatırım şehirleri arasında en önemli iller arasında yer aldığını belirterek, birçok firmanın yatırımda Aksaray´ı tercih ettiğini kaydetti.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, ziyaretin ardından ziyaretçilere Aksaray´ın tanıtımı kapsamında Somuncu Baba içerikli plaket hediye etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —