AKSUNGUR’dan milli mühimmatlarla başarılı atış testi... Kabiliyetlerine bir yenisini daha ekledi

AKSUNGUR’dan milli mühimmatlarla başarılı atış testi... Kabiliyetlerine bir yenisini daha ekledi

AKSUNGUR’dan milli mühimmatlarla başarılı atış testi... Kabiliyetlerine bir yenisini daha ekledi

AKSUNGUR’un milli mühimmatlarla gerçekleştirdiği bu başarılı atış testi, Türkiye’nin gökyüzündeki caydırıcılığını artıran önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

ANKARA (İGFA) - Türk savunma sanayiinin gurur kaynaklarından AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı (İHA), milli mühimmatlar LGK-81 ve LGK-82 ile gerçekleştirilen bir atış testini daha başarıyla tamamladı.

Türk mühendisliğinin üstün kabiliyetleri ve entegrasyon yetkinliği, bu testle bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, TUSAŞ’ın paylaşımını alıntılayarak yaptığı açıklamada, AKSUNGUR’un milli motor TEI PD170 ile güçlendirildiğini ve “Gök Vatan” semalarında istikrarla süzülmeye devam ettiğini belirtti.

https://twitter.com/halukgorgun/status/1909316146295193754

Prof. Dr. Görgün, “Türk mühendisliğinin kabiliyetleri, entegrasyon yetkinliğimizle birleşerek Gök Vatan’daki caydırıcılığımızı daha da artırıyor. Savunma sanayiimiz, birlikte üretmenin gücüyle her geçen gün daha da ileriye gidiyor” ifadelerine yer verdi. Operasyonda emeği geçen ASELSAN, TUSAŞ, TEI, Savunma Sanayi Başkanlığı personeli, mühendisler ve tüm alt yüklenicileri tebrik eden Görgün, bu başarının Türkiye’nin savunma sanayiindeki kararlı ilerleyişinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
 



FETÖ'ye büyük darbe! 2 haftada 160 şüpheli yakalandı
Türkiye’de yağış beklenmiyor! Sis ve buzlanmaya dikkat
Troya anlatısı 2026'da Roma'da
Bakanlardan okullarda 'yerli değer' vurgusu
Bakan Yerlikaya: 2025’te 30 saldırı engellendi, 308 sığınak imha edildi
Ankara-İzmir YHT hattıyla Anadolu'ya modern ulaşım ağı
Dijital dünyada çocuklara güvenlik hamlesi... "Çocuklar Güvende" platformu devrede
Ankara-Niğde Otoyolu'na uluslararası ödül
Aksaray’da Aranan Hükümlü Yakalandı
Ankara’da öğrenciler için görünürlük artıran uygulama
Peşaver'de katledilen 144 çocuk Ankara Keçiören'de unutulmadı
TBMM Başkanı Kurtulmuş Büyükelçilere seslendi: Terörsüz Türkiye başarıyla sona erecek
Bakan Şimşek: Vergi borçlarını silme yetkimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de soykırım, Suriye’de sessiz katliam yaşandı
Sağlık Bakanlığı, Nükleer Tıp Hizmetleri Yönetmeliğini güncelledi
  • Çarşamba 10.6 ° / 7.3 ° Güneşli
  • Perşembe 11.2 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Cuma 11.3 ° / 8 ° false