Aksaray

01.05.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:09

Akşener: 'Açılımcılar kumpanyası' iş başında

Akşener:

Akşener: 'Açılımcılar kumpanyası' iş başında

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de gerçekleştirdiği grup toplantısında Anayasa çalışması için görüşen AK Parti ve HDP'yi sert sözlerle eleştirdi.

ANKARA (İGFA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener'in gündeminde ekonomi ve iktidarın yanlış politikaları yer aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa yapım süreci için bir araya gelen AK Parti ve HDP’lileri “Açılımcılar kumpanyası” olarak nitelendirdi.

"İYİ Parti’yi, izole etmeye çalışanlar,  nihayet aynı kampta buluştu. Resim iyice netleşti, saflar belli oldu" diyen Akşener, "Ak Parti vekilleri, PKK'yla bir tuttukları HDP ile aynı masaya otururken utanmadılar. İşin ilginç tarafı, HDP vekilleri de, genel başkanlarını tutukladığı, belediyelerine kayyum atadığı için, sabah akşam eleştirdikleri, Ak Parti ile aynı masaya oturmaktan, zerre utanmadılar. Yaaa görüyor musunuz? Kadere bakın, kimler kimlerle yan yana geldi" diye konuştu.

Bu durumu hiç garipsemediklerini belirten Akşener, "Çünkü biz Sayın Erdoğan’ı çok iyi tanıyoruz. Kendisinin sadece koltuğu sallanana kadar var olan vatanseverliğini biz en başından beri biliyoruz. Bazı HDP’liler de, bu açıklamaları tebessümle karşılayıp bizi faşistlikle, faili meçhulcülükle suçlayacak kadar alçalıyordu. Bu Makyavelist görüşme vesilesiyle artık takke düşmüş, kel görülmüştür" dedi.

https://youtu.be/XHlew5IzO-c

Akşener, bu sözlerinin ardından “Bizi; bu memleketin eşit ve şerefli vatandaşları olan Kürtleri temsile yetkili yegane kişinin Abdullah Öcalan olduğunu söyleyenlerle de, APO’nun emriyle mıntıka temizliği yapanlarla da sakın karıştırmayın. Bizim için siyaset ya sivil aktörlerle yapılır ya da yapılan şeyin ismi, siyaset değildir.” yorumunda bulundu.

Konuşmasında ekonomik ve eğitime yönelik değerlendirmelerde de bulunan Akşener, "Bu kış, Bay Kriz’in iktidarında geçireceğimiz, son kara kışımız olacak" dedi.

"Bu kış, evi ısıtmak için dertlendiğimiz, son kara kışımız olacak" diyen Akşener, "Bu kış, borç içinde yüzdüğümüz, son kara kışımız olacak. Bu kış, mutfaktaki yangınla yaşadığımız, son kara kışımız olacak. Çünkü önümüzdeki yaza, İYİ Parti’nin, güneşi damga vuracak. Ülkemizin üzerindeki, tüm kara bulutlar dağılacak" diye konuştu.



Temassız limit tutarı yükseltildi
Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine açıklama
23 ilde 109 'Sibergöz'altı!
Özgür Özel: Her sendikanın etkinliğinde olacağız
Evcil Hayvan Maması sektörü dernekleşti
Huawei heyetinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na ziyaret
Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz”
Turizm geliri ilk çeyrekte arttı
MSB: Hakurk'ta 5 terörist etkisiz
Süleyman Soylu: Önünde eğileceğimiz tek güç Allah'tır
Kaymakam Sevgili ve Başkan Kerman’dan önemli ziyaretler
THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor
Vali Çiçek’ten şampiyon takıma 100 bin lira ödül
KAAN için 'çoklu salan sistemi' geliştiriliyor
Bahçeli: Size kötü bir haberim var..!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,38% -0,08
  • EURO

    34,60% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2390,15% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı