Aksaray`ın tarihi güzelliklerine hayran kaldılar

Aksaray`ın tarihi güzelliklerine hayran kaldılar

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz?ın eşi Tülay Yılmaz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı?nın eşi Adile Ataklı ev sahipliğinde, Aksaray Belediye Başkanı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eşi Tülay Yılmaz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı ev sahipliğinde, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar’ın eşi Ayşe Acar, Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Hatişe Şahin Eroğlu, Güzelyurt İlçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu’nun eşi Jale Demircioğlu’nun katılımı ile Aksaray’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

İlk olarak Aksaray Müzesini ziyaret eden heyet, Aksaray Müze Müdürü Fariz Demir’den sergilenen eserler hakkında bilgi aldılar.  

Heyet daha sonra Zinciriye Medresesi, Ulu Cami, Azmi Milli Sanayi Müzesi, Somuncu Baba Türbesi, Eğri Minare, Kültür Evi gibi tarihi mekânları yerinde inceleyerek bilgi aldılar.

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tanıtım ekiplerinin refakat ettiği gezi, Selime Peribacaları, Ihlara Vadisi, Güzelyurt taş konaklarının gezilmesi ile devam ederken, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eşi Tülay Yılmaz Aksaray’ı çok beğendiğini tarihi mekânlarının yanı sıra doğal güzelliklerini, kaya oyma mekânlarının çok etkileyici olduğunu belirterek Aksaray’ı düşündüğünden daha güzel bulduğunu söyledi.

 

Güzelyurt ilçesinde devam eden gezi sonunda Aksaray Valisi Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklı tarafından Tülay Yılmaz’a çeşitli hediyeler verildi.



Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi