Aksaray’ın Coğrafi İşaretli Ürünleri Adana’da Görücüye Çıktı

Aksaray’ın Coğrafi İşaretli Ürünleri Adana’da Görücüye Çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Coğrafi İşaretlerde Farkındalığın Artırılması Projesi kapsamında Adana’da Bölge Toplantısı yapılarak coğrafi işaretli ürünleri kurulan stantlarda tanıtıldı.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Aksaray Ticaret Borsası’nın ortak katılımıyla, Aksaray’ın coğrafi işaret tescili almış ürünlerimiz Taşpınar Halısı, Aksaray Tulum Kebabı, Aksaray İnce Elek Tatlısı olmak üzere Coğrafi İşaret Tescili için başvurusu yapılmış olan Ağaçören Cevizi, Aksaray Kabak Çekirdeği, Aksaray Yoncası, Eşmekaya Yoğurdu, Helvadere Patatesi, Hasandağı Testi Kebabı, Ihlara (Halara) Halısı kurulan stantta ziyaretçi ve katılımcılara sergilendi.

Toplantı Adana Hilton Otelde Aksaray, Osmaniye, Hatay, Mersin, Niğde ve Adana illerinin katılımıyla 10-11 Aralık tarihleri arasında düzenlendi.

Coğrafi işaretler konusunda ülkemizde 464 ürün tescil edilmiş olup bunlardan 362 si tarım ürünlerinden, geriye kalan 102’si ise el sanatları ürünlerinden oluşmaktadır. Ayrıca ülke genelinde 442 ürün içinde başvuru yapılmıştır. Aksaray ilimizde 3 adet tescilli, 8 adette tescil bekleyen ürünümüz bulunmaktadır.

Yapılan bölge toplantısında ilimizin tescil almış ve başvurusu yapılmış olan ürünler hakkında katılımcılara sunum yapıldı. Kurulan stantlarda ürünler sergilendi ve ilimizin ürünleri katılımcılardan tam not aldı.



CSO Ada Ankara’da arabalı sinema keyfi
Merkez'den 3 ödeme şirketine son darbe! Pay Fix, İninal ve Aypara'nın lisansları iptal
Çiftçiye 1,5 milyar TL destek hesaplarda
BAŞKAN DİNÇER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE TARİHİ YOLCULUĞA ÇIKTI
Aksaray Doğu illerini geride bıraktı: Altın mevduatında büyük artış
KAPADOKYA IHLARA TERMAL OTEL’DE 22. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ BULUŞMASI
Aksaray’da FETÖ Operasyonu: 10 Şüpheli Gözaltına Alındı
Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü’den Aksaray Üniversitesi ve Teknopark’a Ziyaret
Aksaray Üniversitesi ile Almanya’daki İşverenler Derneği Arasında Erasmus+ İş Birliği Protokolü İmzalandı
Aksaray’da Kitap ve Huzurun Adresi: Genç Osman Millet Kıraathanesi
Türkiye Bisiklet Federasyonu’ndan Bahçeli’ye ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan yolcusu
Kruvaziyerler 10 ayda rekora yelken açtı
Bursalı 300 genç Ata'nın huzurunda
Merkez'in yıl sonu tahmini yükseldi... Sıkı para politikası sürecek
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Pazar 18.9 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.9 ° / 15.4 ° false