Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

AKSARAY'IN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE İŞKUR TANITIM STANDI AÇILIYOR

AKSARAY

AKSARAY'IN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE İŞKUR TANITIM STANDI AÇILIYOR

Aksaray İŞKUR dan yapılan açıklamada şunlara yer verildi.  Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak işgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla Kurum faaliyetlerinin tanınırlığını arttırmak için İŞKUR stantlarının kurulması ve bu stantlar aracılığıyla Kurum kaydı bulunmayan vatandaşlarla iletişime geçilerek Kurum hizmetlerinden yararlanması doğrultusunda İl Müdürlüğümüzce tanıtım ve bilgilendirmefaaliyetlerine ilişkin çalışma başlatılmıştır.Bu doğrultuda;

*  Hizmetlerin özellikle gençler üzerinde bilinirliğini artırmak amacıyla stantlar kış aylarının yaklaşmasından dolayı mümkün olduğunca kapalı mekânların tercih edilerek alışveriş merkezlerinde yapılmasına karar verilmiştir. Çalışmaların başlaması ve yürütülmesine ilişkin sorumlu Kurumla irtibata geçilerek sürecin koordinasyon içinde yürütülmesi başlatılmıştır.İlimizde stantlarımız valilik, belediye, kaymakamlık, eğitim – istihdam İlişkisi açısından üniversite, okullarımız ve alışveriş merkezlerine kurulacaktır. Böylelikle İŞKUR'un hizmetlerine daha fazla vatandaşın erişmesi, iş arayanlar ve açık işlerin eşleştirilmesi ve özellikle gençlerin meslek seçimi ve iş arama süreçlerinde daha iyi destek almaları sağlanmıştır.

* İş ve Meslek Danışmanları, alışveriş merkezindeki stantlarımız sayesinde faaliyetlerimize ilişkin kurum kaydı bulunmayan dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadın, genç ve engelli vatandaşlarımızla iletişime geçilerek Kurum hizmetlerinden yararlanmalarının sağlanması gerçekleşmiştir. Ayrıca sosyal medya ve yerel basın aracılığıyla bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi yapılmıştır.

                Ayrıca İŞKUR kampüs faaliyetleri kapsamında Aksaray Üniversitesi’nin yeni dönem öğrencilerimizi İş Kulübü Eğitimleri ve Yetenek Kapısı ile tanıştırılma faaliyetleri yapılmaktadır. Bu doğrultuda;   

*İşgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek, hizmetlerimizin bilinirliğini artırmak, çağın ve iş dünyasının değişen koşulları doğrultusunda kariyer hedeflerini belirlemek, 21.yy yetkinlikleri ve dijitalleşme ile birlikte geleceğin meslekleri hakkında bilgi vermek, kariyer gelişimine yön vermek isteyen gençlerimize yoğun olduğu alanlar olan üniversitelerimizde de stant çalışmaları yapılmaktadır.        

Aksaray Üniversitesi Stant Çalışmamızdan Fotoğraflar

 

Engelli Koordinasyon Merkezi



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı