Aksaray’da Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüyüş düzenlendi.

 Aksaray’da Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüyüş düzenlendi.

Asımın nesli asrın yürüyüşünde, gök Allahu Ekber yer Allahu Ekber" sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş Kent Meydanında düzenlenen programla başladı.

"Asımın nesli asrın yürüyüşünde, gök Allahu Ekber yer Allahu Ekber" sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş Kent Meydanında düzenlenen programla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylendiği programda Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ bir konuşma yaptı.

Dağ konuşmasında Sarıkamış’ta tarih boyunca ıstırap duyulacak bir dram yaşandığını söyledi. Sarıkamış’ta şehit olanların ay yıldızlı bayrağın inmemesi,  zulmün sona ermesi için -40 derecede aç ve susuz donarak can verdiğini belirten Dağ, ‘Onlar bu vatan için Allahü Ekber dağında şehadet şerbetini içtiler. Sarıkamış’ta her şey dondu, eller, gözler, ayaklar dondu, atlar, katırlar dondu, arabalar tekerlekler tüfekler donda ancak donmayan tek şey Türk`ün şerefiydi. Onlar bu şeref için şehit oldular. Bu memleket o şehitler ve gaziler sayesinde bize vatan oldu. Bunun kıymetini çok iyi bilmeliyiz’ dedi.

Konuşmaların ardından Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile gaziler, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı yürüyüş başladı. 

Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe katılan yüzlerce kişi  sloganlar eşliğinde yaklaşık 2 km uzaklıktaki Aksaray Şehitliğine kadar yürüdü.  Şehitlikte Kuran-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından program sona erdi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüşün Sarıkamış şehitlerini tekrar hatırlamak ve anmak için düzenlendiğini söyledi.

Vali Ataklı açıklamasında `Aksaray Şehitliğimize kadar yürüdük. Vatandaşlarımız, gazilerimiz, öğrencilerimiz, çocuklarımız ile birlikte yürüyerek şehitlerimizi andık. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Tekrar Sarıkamış gibi acılar milletimize yaşatmasın. Tekrar onlara Allah’tan rahmet diliyoruz.’dedi.

 



Nilüfer’in genç sultanları finale çıktı

Hentbolda şampiyon Konyaaltı Belediyesi

Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu

Pedallar eş zamanlı çevrildi

Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu