Tarih: 25.12.2015 14:13

Aksaray´daki Terör Operasyonunda 4 Kişi Serbest

Facebook Twitter Linked-in

 

Aksaray´da terör örgütü PKK´nın üniversite yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 4´üde de serbest kaldı.

Operasyon önceki gün sabah saatlerinde Aksaray merkezde gerçekleştirilmiş, yapılan eş zamanlı operasyonlarda 10 kişi gözaltına alınmış ve 6´sı emniyetteki sorgularının ardından ilk gün Aksaray Adliyesi´ne sevk edilmişti. Hakim karşısına çıkan 6 kişi yurt dışı yasağı ve denetimli serbestlik kapsamında serbest kalmış, dün de diğer 4 kişi hakim karşısına çıkmıştı. Son 4 kişide çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ve yurt dışı yasağı kapsamında serbest kaldı.

Operasyon, Aksaray Üniversitesi´nde (ASÜ) terör örgütüne yönelik üniversite yapılanması faaliyetleri yapıldığı bilgisine ulaşan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından yapılmış, 10 kişiyi dün gözaltına alınmıştı. Evlerde yapılan aramalarda PKK´ya ait çok sayıda doküman, elektronik ortamda bilgiler ve yayınlanan bildiriler ele geçirilmiş 10 kişiden 6´sı önceki gün, 4 kişi de dün adliyeye sevk edilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —