Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray´daki Engelli ve Hükümlü Vatandaşlara Maddi Ve Manevi Destek Verildi

Aksaray´daki Engelli ve Hükümlü Vatandaşlara Maddi Ve Manevi Destek Verildi

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray´da Hibe Desteği Dağıtım töreni ve Engelli Zirvesi gerçekleştirildi. Aksaray Valiliği Aksaray Belediyesi ve Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğinde hibe desteği dağıtım töreni ve 5. Aksaray Engelli Zirvesi iftar programı düzenlendi.

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları ile başlatılan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk öncülüğünde yürütülen ?Çalışma Hayatında Milli Seferberlik? kapsamında dezavantajlı guruplar arasında hibe desteği almaya hak kazanan 10 engelli ve 8 eski hükümlü olmakla beraber kendi işini kurmak için 50. 000 liraya kadar hibe desteği çekleri düzenlenen törenle verildi.

Programa Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, il müdürleri, STK temsilciler, engelli vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından ilk olarak sıfır atık projesi kapsamında engelli ve engelli annelerin kursiyer olarak katıldıkları bez çantası sergisini açıldı

Program, Özel çocukların mehter ve sema gösterilerinin ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua ile devam etti. İftar yemeği sonrası protokol konuşmaları yer aldı.

İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Hibe Desteği Dağıtım töreni ve 5. Engelli Zirvesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı konuşmada Aksaray Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını ifade ederek ? Bu programı kurumlarımızla müştereken ortak olarak organize etmiş bulunmaktayız. Siz sevgili kardeşlerimiz ile engelli kardeşlerimiz ile beraber olmanın mutluluğu ve heyecan içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizlerde Aksaray belediyesi olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmeye, onlara öncelik vermeye, onların yaşam içerisindeki karşılaştığı sorunlara çözüm getirme noktasında elimizden gelen gayreti bundan önce sürdüğümüz gibi bundan sonra sürdüreceğiz. Engelli dostlarımızın başarısı hepimizin başarısıdır. Bu alanda yapacağımız çalışmalar ve sizlerin yapacağız çalışmalarda her zaman yanında olacağız. Engelli vatandaşlarımız, hem şehrimizde hem ülkemizde hem de bakanlık nezdinde ve belediye nezdinde çalışmalarımızın içerisine dahil edilecektir. Ben şimdiden hepinizin Kadir gecesini ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum? şeklinde konuştu.

Vali Ali Mantı ise konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak ?İnşallah Rabbim bizi yine sağlıklı ve mutlu bir şekilde gelecek Ramazanlara ve bayramlara kavuştursun. Birliğimizi beraberliğimiz bozmasın. Hep birlikte beraber ülke olarak yeni ufuklara, güzelliklere, iyiliklere, doğru işlere Rabbim bizleri kavuştursun. Bu programın gerçekleşmesine katkıda bulunan emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza, derneklerimize Teşekkür ediyorum.? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 10 engelli ve 8 eski hükümlü vatandaşa kendiişlerini kurmak için 50 Bin TL´ye kadar Hibe Desteği Dağıtımı çekleri protokol üyeleri tarafından hak sahiplerine verildi.

Yine ödül töreni kapsamında sıfır atık projesi kapsamında bez çanta dikim kursuna katılanlara, Engelli vatandaşlara girişimcilik sertifikaları, başarılı engelli sporculara belgeleri, Vali Ali Mantı ile Belediye Başkanı Evren Dinçer ve il müdürleri tarafından verildi.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli