Aksaray'da Yetiştirilen Kümes Hayvanları Türkiye Birincisi Oldu

Aksaray

Ankara'da  düzenlenen 4. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi ve Yarışması'nda, Türkiye'nin dört bir yanından getirilen, rengarenk tüyleri ve ibikleriyle tropik kuşları aratmayan özel cins tavuk ve horozlar podyuma çıktı.

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından Akyurt`taki bir otelde düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 70 ırktan bin 700 tavuk, horoz ve çeşitli kümes hayvanları yer aldı.

Yarışmaya Aksaray'dan kanatlı kümes hayvanı yetiştiricisi Halis Katman ponpon ördek ve khaki campbell ördekleri ile katıldı.Yarışma sonucunda ponpon ördek ve Khaki Campbell ördekleri Türkiye birincisi seçildi.

Halis Katman yaptığı açıklamada,"Ankara daki Türkiye kanatlı şampiyonasına 21 hayvan getirdim ve  hepside uluslararası hakemlerden geçerli standartlara uygun 90 ile 96 puan arasında puan aldılar. Şükürler olsun Türkiye şampiyonu olduk gene aldığımız puanlarda bir tane 0 yok seneye daha iyisi olur inşallah. Yarışmaya 1700 hayvan  katıldı katılan derece alan tüm arkadaşlari tebrik ederim seneye inşallah 3000 hayvan olur."dedi.



Mahmut Demirli Aksaray Defterdarlığına Gelir İdaresi Grup Müdürü Olarak Atandı
İletişim Başkanı Duran: Cumhurbaşkanımıza atfedilen görüşme iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Ankara Keçiören'de personele taşınmaz mal yönetimi eğitimi
TBMM 2026 yılı bütçe mesaisinde
Bursa Nilüfer'in Sultanları deplasmandan galibiyetle döndü
72 ilde uyuşturucu tacirlerine büyük darbe! 1 haftada 970 şüpheli yakalandı
Suriye halkının Hürriyet Günü'ne Dışişleri'nden kutlama
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı
Antalya Konyaaltı 4,3 büyüklüğünde sallandı!
TOLUN'da yeni yeteneklerin kilitleri açıldı
Ankara Büyükşehir'den gençlere ücretsiz '7 Gün 7 Dil' eğitimi
2 milyon dosya uzlaştı! Uzlaştırmada başarı yüzde 83
Halk elinde ıslaha 2,7 milyar TL destek
Gençler sondaj sahasında... Silopili öğrenciler petrol arama çalışmalarını yerinde inceledi
Macaristan Başbakanı Orban 8 Aralık’ta Ankara'da
  • Pazartesi 12.4 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.8 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 10.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı