Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray’da vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda projeler bir bir hayata geçiriliyor

Aksaray’da vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda projeler bir bir hayata geçiriliyor

Aksaray’da vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda projeler bir bir hayata geçiriliyor

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, görev süresi boyunca yapılamaz denilen birçok projeye öncülük etti. İnsan odaklı projelerle alt ve üstyapıdan çevre ve ulaşıma, kültür ve sanattan eğitim ve spor’a kadar pek çok alanda projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Dinçer, şehrin tarihi dokusunu göz önünde bulundurarak yeni projelerle Aksaraylıların hayalini gerçekleştiriyor.

Aksaray’da vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda projelerini bir bir hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin cehresini değiştiren birçok projeye imza attı. Başkan Dinçer, Kentsel Dönüşüm, Yeni Belediye Hizmet Binası, Güneş Enerji Santrali,Şehir Giriş- Çıkışları, Millet Bahçeleri, Millet Kıraathanesi, Mahalle Konakları, Katı Atık Depolama Tesisi, TAT Merkezi, Sıfır Atık Uygulamaları, ağaçlandırma çalışması, külliye projeleri, Engelsiz Yaşam Merkezi, Hasta Konuk Evi, Kitap Konakları, Belediye Halk Otobüsleri, 50 ve 25 Metrelik Yeni Bulvar Yolları, Akıllı Bisiklet Uygulaması ve Bisiklet Yolları, Lavanta Bahçesi, Macera Park, Bebek Taksi, Huzurlu Yaşam Aracı, Dekoratif Aydınlatma Sistemi, Yeni Mezarlık Alanı, Şehitlik Müzesi, Sosyal Mağaza Otobüsü, restorasyon çalışmaları, imar ve revizyon planı, atıl kalan tarım arazilerini değerlendirerek tarımda rol model olan bir belediyecilik örneği sergiliyor. 

Aksaray Belediyesinin sunduğu hizmetlerden vatandaşların memnuniyet duyması gerektiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “Biz proje üretirken şehrin ihtiyaçlarını ve vatandaşımızın beklentilerini göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

Aksaray’da ilk kez kentsel dönüşüm uygulaması başlatan Belediye Başkanı Dinçer, şehrin kalbi konumunda olan Hamidiye Mahallesi’ni adeta bypass yaparak şehir merkezini yenilemek için düğmeye bastı. Bir diğer yandan şehir insanının daha konforlu hizmet alabilmesi için belediye hizmet binası projesini başlattı.

Aksaray’da yeşil alan varlığına ciddi anlamda ağırlık vererek her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturan Belediye Başkanı Dinçer, hayata geçirdiği millet bahçeleri ile şehre nefes aldırmaya başladı. Akıllı bisiklet uygulaması ve atıkların düzenli bertarafı ile çevreci belediyecilik örneği sergileyen Aksaray Belediyesi, boş kalan tarım arazilerini değerlendirerek tarımda da rol model oldu. 

Aksaray halkının memnuniyeti için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Güzel şehrimiz Aksaray için gece gündüz demeden çalışıyor, yeni projelerle şehrimize değer katıyoruz” ifadelerini kullandı.

ASBESTLİ BORULAR TARİH OLUYOR

Aksaray Belediyesinin alt ve üstyapı dahil şehrin birçok noktasında aktif olarak çalışma sergilediğini sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, şehri genelinde altyapı seferberliğinin bu yılda devam ettiğini açıkladı. Özellikle şehrin içme suyu şebeke hattında insan sağlığını tehdit eden asbest boruların bu yılda yenilediğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Şehir halkımızın sağlıklı içme suyuna kavuşması için şebeke nakil hatlarında yer alan asbest boruları devre dışı bırakmaya devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde içme suyunda yaşanan kayıp kaçakların önüne geçerek sistemdeki verimliliği artırdık. Ayrıca suyu nakil hatları yaşanabilecek arızaları da önlemiş olduk. Şehrimizin altyapısını her geçen gün güçlendiriyoruz. Plan ve programımız dahilinde devam eden kanalizasyon çalışmalarımızla şehrimizin altyapısını adeta yeniden dizayn ediyoruz” dedi.

Şehirde hayal edilen birçok projeyi hayata geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, Aksaray için vizyon projeler üretmeye devam edeceklerini bildirdi. 



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu