Aksaray

22.10.2024

  • İMSAK 05:31
  • GÜNEŞ 06:53
  • ÖĞLE 12:33
  • İKİNDİ 15:35
  • AKŞAM 18:04
  • YATSI 19:20

AKSARAY’DA OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMLARI ATILDI

AKSARAY’DA OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMLARI ATILDI

AKSARAY’DA OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMLARI ATILDI

Aksaray, otomotiv sektöründe sürdürülebilirliğe yönelik önemli bir adım attı. Ahiler Kalkınma Ajansı, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş birliğiyle gerçekleştirilen Aksaray Otomobil Sektörü Yeşil Dönüşüm Ekseninden Kümeleme Programı bilgilendirme toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve iklim değişikliğiyle mücadele konularına odaklandı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada otomotiv sektöründeki yeşil dönüşümün önemine vurgu yaptı. Kumbuzoğlu, "Küresel ısınma ve çevre kirliliği ile mücadele, dünya genelinde acil bir ihtiyaçtır. Geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak ve sanayimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız," dedi. Ayrıca, özel sektör ve resmi kurumlar arasında iş birliğinin kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin ise yaptığı konuşmasında; firmaların personellerine yönelik sınırda karbon düzenleme mekanizması ile ilgili eğitimler düzenleyeceğiz. Bu eğitimler, firmalarımızın karbon emisyonunu hesaplama, takip etme ve raporlama konusundaki yetkinliğini artıracak. 2025 yılı içerisinde, “Aksaray Otomotiv Sektörü Kümelenmesi Yol Haritası Çalışmasının sonuçlarına dayanarak, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi için gerekli fon başvurularını gerçekleştireceğiz. Ayrıca, Aksaray OSB bünyesinde “Aksaray Otomotiv Küme Koordinatörlüğü”nü kurarak bu sürecin sürdürülebilir olmasını sağlayacağız. Son olarak, firmalarımızla düzenli toplantılar yaparak, sektördeki ihtiyaçları belirleyecek ve gerekli adımları atacağız. Unutmayalım ki, iş birliği ve dayanışma, hepimizi daha ileriye taşıyacak ve Aksaray’ı otomotiv sektöründe güçlü bir merkez haline getirecektir” şeklinde konuştu.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ise, dünyada hızla değişen dinamiklerin sürdürülebilirliği zorunlu hale getirdiğini belirtti. "Otomotiv sektörü, yeşil dönüşümde öncü olmalıdır. Bu yeni dönemde, çevre dostu teknolojilere yatırım yaparak daha sürdürülebilir bir yapı oluşturmalıyız," dedi. Ayrıca, kümelenme modelinin, firmaların iş birliği yaparak rekabet avantajı elde etmelerini sağladığını vurguladı.

Toplantıya Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdürlerive otomotiv sektörü temsilcileri katıldı. Katılımcılar, Aksaray’ın otomotiv sektöründe yeşil dönüşüm sürecini desteklemek için birlikte çalışacaklarını belirttiler. Bu toplantının, Aksaray’ın otomotiv sektöründe atılacak önemli adımlardan biri olduğu vurgulandı. Sürdürülebilir bir gelecek için iş birliği ve dayanışmanın gerekliliği ön plana çıktı.



AKSARAY’DA OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMLARI ATILDI
Ankara’da raylı sistem ve ADARAY zirvesi
Özel: Mesele çuvala sığdırılacak mızrak gibi değil
FETÖ propagandası yapan 177 'sosyal hesap' tespit edildi
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 81 ilde 'Yenilikçi Mahalli' hizmet içi eğitim
Açık öğretim ders geçme notu yükseldi! Yönetmelik 'Resmi'leşti
Ahmet Sevim: Bebekleri öldürenleri ömürlük hücrelerde çürüteceğiz
Angola Meclis Başkanı Türkiye'de
TBMM Dışişleri Komisyonu Letonya Bakanı'nı ağırladı
MEB'den 81 İl'e 10 Kasım yazısı
Asfalt çalışmaları Yeniceköy mahallesinde devam ediyor
BİLİMLE ÜRETİYORUM PROJESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Aksaray'da gümrük kaçağı akıllı telefonlar yakalandı
GÜVENLİK TOPLANTISI ASÜ EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
Otoyollardaki fiber ağ 8 bin kilometreye yaklaştı
  • BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,04% 0,08
  • GRAM ALTIN

    3014,74% 0,77
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,19
  • Salı 11.3 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 0.6 ° Güneşli
  • Perşembe 15.3 ° / 3.2 ° Güneşli