Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray’da Osmanlı’dan gelen ‘Zimem Defteri’ geleneği yaşatılıyor

Aksaray’da Osmanlı’dan gelen ‘Zimem Defteri’ geleneği yaşatılıyor

Aksaray’da Osmanlı’dan gelen ‘Zimem Defteri’ geleneği yaşatılıyor

Aksaray Valiliğince ihtiyaç sahiplerinin mahalle ve köy bakkallarına olan borçları siliniyor.

Aksaray Valiliği Osmanlı döneminde uygulanan ‘Zimem Defteri’ geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Kentte geçtiğimiz yıl Ramazan ayında başlatılan uygulama bu yılda devam ediyor. Uygulama ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen ailelerin mahalle bakkallarına olan veresiye hesapları tespit edilerek kapatılıyor.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu merkez Yavuz Sultan Selim Mahallesinde ziyaret ettiği mahalle bakkallarında ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını hayırseverlerin bağışları ile ödedi.

Kent merkezinde 48 mahalle ile merkeze bağlı 21 köyde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen 103 ihtiyaç sahibi ailenin borçlarını ödenmeye başladığını ifade eden Vali Aydoğdu; “Geçen yıl başlattığımız bir geleneğimiz vardı. Kent merkezinde 48 mahallemizde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların bakkallara olan borçlarını kapatmıştık. Hayırseverlerimizin destekleri ile bu yılda bu anlamlı uygulamaya devam ediyoruz. Birim amirlerimizle birlikte 48 mahallede 45 bakkal ile merkeze bağlı 21 köyümüzde 58 bakkalda vatandaşlarımızın borçlarını kapatmış olduk. Ramazan ayının en güzel taraflarından biriside dertlilerin ortağı olmak, ihtiyacı olan vatandaşımızın yanında olmak. Aksaraylı hayırseverler vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Destek olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

-129.578 Liralık borç kapandı

Şehri Süleha ismi ile anılan Aksaray’ın yardımlaşmada, birlik ve beraberlik içerisinde gelenekleri yaşatan model bir şehir olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu; hayırseverlerin destekleri ile bu yılda devam eden uygulama ile ihtiyaç sahibi ailelerin 129.578 liralık borcunun ödendiğini söyledi.

Yavuz Sultan Selim Mahallesinde bakkal işleten Mustafa Özcan ise unutulmaya yüz tutmuş anlamlı ve önemli geleneğin devam ettirilmesinin taktire şayan bir durum olduğunu belirterek; “Ramazan ayı bolluk ve bereket ile günahlardan arınma ayıdır. Darda olun insanlar borçlarından arınmış oldu. Bizlerde borçların kapanmasından esnaf olarak memnun olduk. Valimizin bizzat gelerek bu geleneği yaşatması bizleri duygulandırdı.” diye konuştu.

Bakkal ziyaretlerinde Vali Aydoğdu’ya İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, SGK Müdürü Bilal Akgün, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ali Rıza Sözeriyim’de eşlik etti.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli