Aksaray'da Mevsimlik tarım işçilerinin ihtiyaçları karşılanıyor

Aksaray

Aksaray'da Mevsimlik tarım işçilerinin ihtiyaçları karşılanıyor

Tarım ve hayvancılığın parlayan yıldızı Aksaray’da mevsimlik tarım işçilerinin ihtiyaçları gideriliyor.
Aksaray’da tarım sektörünün olmazsa olmazı olan mevsimlik tarım işçileri tarım arazilerinde çalışmalarını sürdürürken, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarım işçilerini ziyaret ederek işçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Kent genelinde tarım arazilerini gezerek hem üretici hem de işçilerle görüşen Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, tarım işçileri ile görüşerek ihtiyaçları ve sıkıntıları hakkında bilgiler alıyor. Yapılan görüşmenin ardından tarım işçilerinin talepleri doğrultusunda tüm zaruri ihtiyaçları gideriliyor.
Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, “Mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ettik. Tabi biliyorsunuz mevsimlik tarım işçileri üretimin olmazsa olmazlarından. Onların yaşam standartlarını ve refahlarını iyi seviyede tutmak amacıyla elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Bununla alakalı bakanlığımızın ve valiliğimizin talimatları doğrultusunda projeler yaptık. Geçen sene yaptığımız projeyle mevsimlik tarım işçilerimize tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını karşıladık. Gerekli su ihtiyaçlarını da bulundukları il ve ilçe kapsamında karşılıyoruz. Amacımız onlar raht bir şekilde çalışsın, tarımsal üretime katkı sağlasın. Amacımız bu. Mevsimlik tarım işçilerimizi sürekli geziyoruz, sıkıntılarını soruyoruz. Bir sıkıntıları var mı, konaklamayla alakalı, su veya kendi sağlıklarıyla alakalı, tarımsal üretimle alakalı. Bu konuda kendilerinden bilgiler aldıktan sonra sıkıntıları varsa elimizden gelen gayreti gösterip çözmeye çalışıyoruz. Şu anda bir sıkıntı gözükmüyor. İlimizde tarımsal üretimde devam ediyor, ihtiyaçlarını da karşılıyoruz” dedi.
Mevsimlik tarım işçisi Ahmet Demir (20) ise, “İşe geliyoruz, çapa yapıyoruz, tarım işçisiyiz. Tarlaya geliyoruz, eve gidiyoruz. Tarım müdürlüğü ihtiyaçlarımızı gideriyor. Hiçbir sıkıntımız yok Allah’a şükür” ifadelerini kullandı.



Bakan Uraloğlu’nun Aksaray ziyareti iptal edildi!
Aile Hekimleri ile ADASK Sıcak Bir Ortamda Buluştu
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu Çalışmalarına Başladı
İŞKUR’dan Tekstil Sektörüne İEP Desteği
Elektrik Üretim AŞ rödövans ihalelerine yeni yönetmelik... Maden sahaları ihalelerinin çerçevesi netleşti
TUSAŞ, Türkiye'nin Ar-Ge zirvesinde... Üst üste üçüncü yıl da lider
Çiftçilere 226 milyon TL destek hesaplarda!
MEB'den öğrencilere yarıyıl etkinlik kitabı
Soğuk hava geliyor! 22 Ocak'a kadar sürecek
Vali Murat Duru Göreve Başladı, İlk Mesajı İnsan Odaklı Yönetim Oldu
Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği değişti.. Şartlar, gelir hesabı ve denetimler sil baştan
Konya'da Marangozlar Kavşağı faaliyette
Standarda aykırı yapı malzemelerine 154 milyon TL ceza!
Kızılay Gazze için sıcak yardım hızını kesmiyor
Bakan Göktaş, şehit ve gazi çocuklarının ilk karne heyecanına ortak oldu
  • Cumartesi 3.8 ° / 1.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 3.1 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 3.3 ° / 0.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu