Aksaray'da Metruk Bina Yıkımı Sürüyor

Aksaray

Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, kent estetiğine uygun olmayan ve sahipleri tarafından kullanılmayan aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyor.

Aksaray Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Zafer Mahallesi Nevşehir Caddesi üzerinde sahipleri tarafından kullanılmayan ve madde bağımlısı kişiler tarafından kullanılmasına olanak sağlayan binaları yıkım kararı ile ortadan kaldırıyor. 

Mahalle muhtarlarıyla koordineli çalışma sergileyerek şehrin muhtelif yerlerinde metruk bina yıkımı yapan ekipler, mahalle sakinlerinin bu konuda taleplerini değerlendirmeye alıyor.

Yıkım çalışması Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülürken Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta ve Trafik Müdürlüğü ekipleri yıkım noktalarında gerekli güvenlik tedbirleri alıyor. İtfaiye Ekipleri de toz ve dumanın etrafa yayılmaması için tazyikli sulama yapıyor. Metruk bina yıkımlarının süreceği bildirildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için Güney Afrika yolcusu
TBMM Başkanı Kurtulmuş Aksaray’da:
Ulusal Çocuk Forumu temsilcileri TBMM'de
Bakan Uraloğlu’ndan Aksaray–Ulukışla Hızlı Tren Hattı Açıklaması
İzmir’de Boşanma Avukatı Arayanlar İçin Uzman Tavsiyeleri
Aksaray’ın Manevi Mimarından Anlamlı Buluşma Somuncu Baba, vefatının 613’üncü yılında ASÜ’de anıldı
AK Parti Heyetinden Aksaray’daki STK’lara Ziyaret Turu
Zelenskiy: Türkiye’nin desteği çok değerli, barışın alternatifi yok
Premar İle Emlak Bayilik: Kendi İşinin Patronu Olmanın En Kolay Yolu
81 ilde düzensiz göç operasyonu: 687 göçmen yakalandı!
Keçiören'de Başkan Özarslan şoförlerle buluştu
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (20 Kasım 2025 Perşembe)
Ruz-ı Vuslat Somuncu Baba Anma Programı Açılış Töreni Yoğun İlgiyle Gerçekleşti
Sokak lezzetleri mercek altında! İzinsiz satış noktaları kapatılacak!
Süt üretimindeki sert düşüşe Milletvekili Ün'den uyarı
  • Perşembe 18.7 ° / 14.3 ° false
  • Cuma 19.9 ° / 13.5 ° false
  • Cumartesi 19.7 ° / 13.9 ° false