Aksaray'da Mart Ayı Asayiş Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Aksaray

Aksaray'da Mart Ayı Asayiş Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Bekir Demir ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Ali Bayer’in katılımıyla Valilik binasında Mart ayı asayiş bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, 2025 yılı Mart ayı içerisinde kent genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş çalışmaları kamuoyuyla paylaşıldı.

Vali Kumbuzoğlu, terörle mücadele kapsamında PKK/KCK, FETÖ, DEAŞ, DHKP/C ve diğer terör örgütlerine yönelik 6 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 7 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Malvarlığına karşı işlenen suçlarda geçen yılın aynı ayına kıyasla ciddi bir düşüş yaşandığını vurgulayan Kumbuzoğlu, “2024 yılı Mart ayında bu tür suçlardan 169 olay yaşanmışken, 2025 yılı Mart ayında bu sayı 125’e düşmüştür. Bu da yüzde 26 oranında bir azalmayı göstermektedir” dedi.

Ruhsatsız ve kaçak silah operasyonlarında 11 tabanca, 4 av tüfeği, 12 kurusıkı tabanca ele geçirilirken, 38 kişi hakkında adli işlem yapıldığı belirtildi.

Aranan şahıslara yönelik çalışmalarda ise toplam 446 kişinin yakalanarak adli makamlara teslim edildiği kaydedildi.

Uyuşturucu ile mücadelede kararlılık vurgusu yapan Kumbuzoğlu, “Uyuşturucu imalatı, ticareti ve kullanıcılarına yönelik 117 operasyon gerçekleştirilmiş, 59 kişi gözaltına alınmış ve 45 kişi tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda bin 671 gram esrar, 2 bin 650 gram bonzai, 704 gram metamfetamin, 18 gram eroin, 19 bin 942 adet sentetik ecza hap, bin 42 adet ecstasy ve 27 adet kaptagon hap ele geçirilmiştir” şeklinde konuştu.

Vali Kumbuzoğlu, emniyet ve jandarma ekiplerinin 7/24 sahada görev başında olduğunu ifade ederek, huzur ve güven ortamının korunması adına çalışmaların aralıksız süreceğini belirtti.



“Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” Programı Başladı: İlk Buluşma Yoğun İlgi Gördü
Aksaray’da Kaçakçılık ve Tefecilik Operasyonu: 4 Tutuklama
Aksaray'da Kaçak Elektronik Operasyonu: 2 Şüpheliye Adli İşlem
Ankara'da kuraklık alarmı
FOMGET'ten Başkentli taraftara çağrı
Akademi Ankara eğitimleri tam gaz
Zeydan Karalar'dan 'hükümet'e çağrı
Doğum yardımı mayısta başlıyor
Aksaray'da Palamut Festivali ile Doğa Sevgisi Yeşerdi
Başkan Zeydan Karalar; “Merkezi yönetim belediyelerimizin yanında olmalı”
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Kurtulmuş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Ankara’da kuraklık alarmı: Acil eylem planı masaya yatırıldı!
Diyarbakır'daki o merkezin adına 'şehit' unvanı eklendi
Mehmet Mesut Çakmak, TUSAF’ın yeni başkanı oldu
  • Cumartesi 25.2 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.4 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.1 ° / 9.6 ° Güneşli