Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray'da Macera ve Aksiyon Parkı Kılıçaslan Parkı içerisinde açıldı.

Aksaray

Aksaray'da Macera ve Aksiyon Parkı Kılıçaslan Parkı içerisinde açıldı.

Aksaray Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan Macera ve Aksiyon Parkı Kılıçaslan Parkı içerisinde açıldı. Açılış gününde çocukların ve gençlerin akın ettiği park büyük beğeni topladı. Birbirinden güzel ve bir o kadar da adrenalin içerikli macera parkına gelen çocuk ve gençler eğlencenin tadını çıkardı. Parkın açılışında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Aksaray genelinde göreve geldiğimiz günden bugüne kadar birbirinden renkli ve eğlenceli birçok park yaptık. Özellikle yeşil alanlara ve parklara önem verdik. Yeniden yeşil Aksaray mottosuyla 120 binden fazla ağacı toprakla buluşturduk. Hedefimiz 200 bin ağaca ulaşmak. Bugünde şehrimizin ilk macera parkı olma özelliğine sahip parkımızı hizmete açıyoruz” dedi.
Konuşmasının devamında macera parkı hakkında detaylı bilgileri aktaran Başkan Dinçer, “Macera parkımızı çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin enerjilerini atabileceği, stresten uzaklaşabileceği, adrenalin tutkunlarının severek ve eğlenerek kullanabileceği nitelikte tasarladık. Parkımız toplam 8 bin metrekarelik alandan oluşuyor. Gençlerimizin ilgi ile beklediği parkımızın içerisinde birbirinden farklı oyun alanları bulunuyor” ifadelerini kullandı. Aksaray’da pek çok parkın şehre kazandırıldığını söyleyen Başkan Dinçer, “Kalanlar Millet Bahçesi, Fatih Millet Bahçesi, Tacin 2. Etap, Gülümse Park Şehit Eren Bülbül Parkı başta olmak üzere 30´un üzerinde parkı şehrimize kazandırdık. Macera park ise birçok büyük şehirde yer alan özellikle gençlerin stres ve deşarj olacakları eğlence mekânları arasında yer alıyor. Böylesine bir tesisi şehrimize kazandırarak şehrimizin sosyal anlamada gelişmesine de katkı sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.
Macera Park’ın içerisinde, iki katlı 24 oyunlu ip parkuru, 15 metrelik etkinlik kulesi, etkinlik kulesi üzerinde 70 metrelik zipline, serbest düşüş oyun alanı, kader atlayışı oyun alanı, tırmanma duvarı, ip parkuruna giriş platformu, tek hat çift yön zipline (360 metreye 347 metre), 12 metre dev salıncak, Survivor parkuru (10+10 oyunlu), file zıplama (50+50 metrekare), File korumalı ip parkuru ve salto trambolinin yer aldığını belirten Başkan Diçer, “Parkımızın tüm güvenlik testlerini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Gayet eğlenceli heyecan verici bu parkımız diğer sosyal donatı alanlarımız gibi sevilerek kullanılacağını ümit ediyorum. Açılışımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Tatil günlerinde olmasına rağmen bu alanı böylesine dolduran ve katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Vatandaşlar ise Belediye Başkanı Evren Dinçer’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Dinçer ve protokol üyeleri tarafından parkın açılış kurdelesi kesildi.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu