Aksaray’da “Filistin Dayanışma Gecesi” Duygu Dolu Anlara Sahne Oldu

Aksaray’da “Filistin Dayanışma Gecesi” Duygu Dolu Anlara Sahne Oldu

Aksaray’da “Filistin Dayanışma Gecesi” Duygu Dolu Anlara Sahne Oldu

Aksaray Üniversitesi’nde Milli İrade Platformu öncülüğünde, Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi, Aksaray İl Müftülüğü ve Aksaray STK Platformu’nun katkılarıyla düzenlenen “Filistin Dayanışma Gecesi” programı yoğun katılımla gerçekleşti. Gecede Filistin halkının haklı mücadelesine dikkat çekilirken, birlik ve kardeşlik vurgusu ön plana çıktı.

Katılım Yoğundu, Duygular Zirveye Ulaştı

Programa AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, İl Müftüsü Veysel Işıldar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ezgilerle başlayan gece, salonu dolduran katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Etkinlik, Filistin halkının onurlu direnişine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlendi.

“Vicdan Sahipleri Kenetlenmeli”

Milli İrade Platformu Başkanı Abdussamed Tanrıkulu, programın açılış konuşmasında Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a, İl Müftüsü Veysel Işıldar’a ve katkı sunan tüm STK temsilcilerine teşekkür etti. Konuşmasında sosyal medya platformlarının Filistin'e dair içeriklere sansür uyguladığına dikkat çeken Tanrıkulu, “İşledikleri vahşeti kimse görmesin istiyorlar. Planlı bir soykırım yürütülüyor. Ama Allah’ın izniyle bu zulüm sona erecek,” ifadelerini kullandı. Tanrıkulu, tüm vicdan sahiplerini bir elin parmakları gibi kenetlenmeye ve harekete geçmeye davet etti.

“Filistin Sadece Siyasi Değil, İnsani Bir Meseledir”

Gecenin onur konuğu olan yazar ve konuşmacı Mehmet Fatih Çıtlak ise Filistin davasının siyasi olduğu kadar insani ve vicdani bir sorumluluk taşıdığına dikkat çekti. Ümmet bilinci, dayanışma ve kardeşlik temaları üzerinden yaptığı konuşmasıyla büyük beğeni topladı.

Destek Mesajları ve Teşekkür Plaketleri

Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ve İl Müftüsü Veysel Işıldar da konuşmalarında Filistin’e destek vermenin bir insanlık görevi olduğunu belirtti. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür ise, “Filistin halkının mücadelesi hepimizin ortak vicdan meselesidir. Bu programlarla farkındalık artıyor, kardeşlik bağlarımız güçleniyor,” dedi.

Gecenin sonunda organizasyona emek veren Hayrat Vakfı Başkanı Ekrem Taşdemir ve Veren El Derneği Başkanı Serdal Seyirden’e plaket takdim edilerek teşekkür edildi.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Filistin halkının haklı davasına destek olmak amacıyla düzenlenen “Dayanışma Gecesi”, Aksaray’da güçlü bir kardeşlik çağrısına dönüşerek katılımcıların kalbine dokunan bir geceye imza attı.

İstersen bu haberi görsel destekli bir basın bülteni, sosyal medya paylaşımı veya broşür formatına da çevirebilirim. Nasıl bir versiyon istersin?



Genç Doktor Adayı Musa Kınay, Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
TEGV çocukları Ata'nın huzurunda
Türkiye'nin uzaydaki yerli imzası... Göreve başlıyor!
İlk ödemeler Mayıs'ta annelerin hesabında
TBMM'de bu hafta gündem özel
Aksarayspor Zirve Yolunda Şok Yaşadı: 2 Farkla Öne Geçtiği Maçta Galibiyeti Koruyamadı
TBMM'nin açılışı çocuklarla kutlanacak
Gazze'den açlık krizi... Kızılay'dan sınır kapılarına çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Paskalya Bayramı mesajı
AKSARAY TURİZMİYLE TERMALİ, AFYON VE ÇANKIRI’DAN SONRA KAYSERİ’DE DE TANITILDI!
Bakan Yerlikaya: Sürücü affı gündemimizde yok!
Romanya'daki soydaş Türkçe öğretmenlerine MEB'den İstanbul programı
MEB'den illere 23 Nisan genelgesi
Manisa’da halk ekmek büfelerinin sayısı 44’e ulaştı
Ticaret 14 firmanın DİR iznini iptal edildi
  • Pazartesi 21.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Salı 25 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.6 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı