Aksaray’da Feci Kaza: 2 Jandarma Şehit, 1 Sivil Hayatını Kaybetti

Aksaray’da Feci Kaza: 2 Jandarma Şehit, 1 Sivil Hayatını Kaybetti

Aksaray’da Feci Kaza: 2 Jandarma Şehit, 1 Sivil Hayatını Kaybetti

Aksaray’da Ankara-Niğde otoyolunda sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 2 jandarma şehit oldu, 1 sivil yaşamını yitirdi, 2’si ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet ve Ozancık köyleri yakınlarında sabah 07.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, emniyet şeridinde rutin kontrol yapan jandarma aracına seyir halindeki bir minibüs arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan jandarma personeli ağır yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. 1 jandarma olay yerinde şehit olurken, 1 sivil vatandaş da hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir jandarma ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Yaralı 3 kişi Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Kaza sonrası otoyolda trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, hastanede yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hepimizi derinden üzen elim bir trafik kazası yaşadık. Olay bu sabah Ankara-Niğde otobanı Ortaköy mevkiinde saat 07.00 sularında meydana gelmiştir. Jandarma ekiplerimiz emniyet şeridinde kontrollerini yaparken bir minibüsün arkadan çarpması sonucu kaza olmuştur. Kazada 2 jandarma personelimiz şehit olmuş, bir vatandaşımız da vefat etmiştir. Yaralılarımızın tedavisi hastanemizde devam etmektedir. İkisinin durumu ağır, birinin normaldir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmamız sürmektedir. Aziz şehitlerimize ve vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimiz üzgünüz. Allah rahmet eylesin.”

Şehitlerin kimlikleri belli oldu 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya açıklamasında, şehitlerin Aksaray İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli J.Asb.Çvş. Kemal Özgür ve Uzm.J.VI.Kad.Çvş. Arif Özdemir olduğunu belirterek, “Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, Jandarma Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun,” ifadelerini kullandı.

 



Ticaret Bakanlığı: İsrail ile ticaret sıfır
Türkiye genelinde otizm farkındalığı Nisan ayı boyunca sürecek
Ankara–Bolu hattında kar mesaisi
Bakan Şimşek’ten beyan uyarısı: Gönüllü uyum şart!
Cezayirli Gazi Hasan Paşa’ya vefa... Kabristanlık yenileniyor, müze gemi projesi tamamlanıyor
DMM’den “Koşuyolu Hastanesi Satılıyor” iddialarına yalanlama
Bakan Kurum: Sıfır atık tercih değil, mecburiyettir
Vergi uzlaşmalarında yeni dönem... Yetkili komisyonlar yeniden belirlendi
3,3 milyondan fazla Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi
MEB'den özel eğitim öğrencilerine sağlık beslenme kılavuzu
Türkiye doğal gazda depolama gücünü artırıyor... Hedef yüzde 20 kapasite
Enerji Bağımlılığının 200 Yıllık Hikâyesi
Ankara Keçiören’de gençlere çok yönlü destek
Aksaray İHH, AKSARAY’DA YAPILAN, 2026 RAMAZAN ÇALIŞMALARI
ATIK PİLLER AYRI TOPLANIYOR, ÇEVRE KORUNUYOR
  • Pazartesi 8.9 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 11.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı