Aksaray'da dur ihtarına uymayan sürücü hem ehliyetsiz hem de alkollü çıktı

Aksaray

Aksaray'da dur ihtarına uymayan sürücü hem ehliyetsiz hem de alkollü çıktı

Olay, Hürriyet Mahallesi organize yolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, rutin devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri durumundan şüphelendikleri 68 AB …plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan sürücü hızla kaçmaya başlarken polis ekipleri de sürücünün peşine düştü. Sürücüyü takip eden polis ekipleri telsizden aracın plakasını ve kaçış istikametini anons etti. Bunun üzerine alarma geçen Aksaray Emniyeti adeta alarma geçerek sürücünün kaçtığı istikamet abluka altına alındı. Yarım saat süren kovalamaca sonucu sürücü Paşacık Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde kaldırıma çarparak kaza yaptı. Bu kez de araçtan inip yaya olarak kaçmaya başlayan sürücü kaçamadan polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. H.R.F. (19) isimli sürücünün yapılan alkol kontrolünde 1.00 promil alkollü olduğu tespit edilirken yapılan sorgulamasında ehliyetinin de olmadığı belirlendi.
Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen alkollü sürücü burada da polis ekiplerine güçlük çıkardı. Basın mensuplarının “Neden kaçtın?” sorusuna, “Abi ben bu kadar ünlü müyüm beni niye çekiyorsunuz lan?  Bana boyun eğdirmeyin dayı bana boyun eğdirmeyin. Boyun eğmem, boyun eğmem. Beni cezaevine atın boyun eğmem yani. Kimseye boyun eğmedim. Neden mi kaçtım? 1 alkollüyüm 2.’si ehliyetim yok kaçarım yani. Sorun değil kaçarım” dedi.
Araç trafikten men edilerek otoparka çektirilirken sürücüye tehlikeli şerit değiştirmekten 4 bin 64 TL, dur ihtarına uymamaktan 951 TL, alkollü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL, makas atarak trafiği tehlikeye atmaktan 4 bin 64 TL ve diğer ilgili trafik maddelerinden 4 bin 126 TL olmak üzere toplam 17 bin 269 TL para cezası kesildi.



İlklerin kadın hakem ikilisi Avrupa Ligi Finali'nde

Nilüfer’in genç sultanları finale çıktı

Hentbolda şampiyon Konyaaltı Belediyesi

Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu

Pedallar eş zamanlı çevrildi

Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti