Aksaray'da çocuğun çalıştırdığı elektrikli soba faciaya sebep olacaktı

Aksaray

Aksaray'da çocuğun çalıştırdığı elektrikli soba faciaya sebep olacaktı

Aksaray’da ebeveyni evde olmayan çocuğun çalıştırdığı elektrikli soba az kalsın faciaya neden oluyordu. Elektrikli sobanın önünde duran ve bir süre sonra yanan elektrik süpürgesi yangına neden olurken, apartman yöneticisinin ilk müdahalesi adeta faciayı engelledi.
Yangın, Büyük Bölcek Mahallesi 2440 sokakta bulunan 6 katlı apartmanın 4 katındaki Ömer Dursun’a (48) ait dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, anne ve babası alışveriş için kısa süreliğine dışarıya çıkan çocuk yatak odasında bulunan elektrikli sobayı yaktı. Bir süre yanan elektrikli soba önünde bulunan elektrik süpürgesini yakarak eritti. Halıya düşen ateş kıvılcımıyla dairede yangın çıktı. Daire ve apartmanı kısa sürede dumanlar sararken durumu fark eden apartman yöneticisi Hasan Sarı (47) hemen yangına müdahale etti. Evdeki çocuğun kapıyı açmasıyla birlikte daireye giren yönetici Hasan Sarı yangına sularla müdahale ederek büyümeden söndürmeyi başardı. Çocuğun babasını araması üzerine hemen olay yerine gelen baba Ömer Dursun yönetici ile birlikte yangına müdahale etti. Bir süre sonra mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edip kısa sürede tamamen kontrol altına aldı. Yangına müdahale eden yönetici ve ev sahibi dumandan etkilenirken olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince ambulansta müdahale edilerek tedavi edildi. 
Yaşanan olayı anlatan daire sahibi Ömer Dursun, ‘Yatak odasın elektrikli soba vardı. Çocuk onun düğmesini çevirmiş galiba çarşıdaydık çocuk telefon açtı. Ev yanıyor baba gel diye acil geldik içeri girdik yöneticimiz sağ olsun bizden önce gelmiş müdahale ediyordu. Beraber sularla filan yanan o elektrikli soba süpürgeyi tutuşturmuş sularla filan müdahale ettik söndürdük. Yanan parçaları dışarı attık çok şükür herhangi bir can kaybımız filan yok dumandan biraz etkilendim dedi.
Polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı” dedi.



Mavi Vatan'da tarihi başarı!
KEFEK üyeleri Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü gezdi
İçişleri'nden 'Huzur ve Kardeşlik Buluşmaları'nda anneler coşkusu
EPDK'dan 22 şirkete yeni lisans
Konya Karatay Belediyespor son 12'de
Trafik denetimlerinde 498 bin araca ceza!
Meteoroloji'den sağanak, fırtına ve toz uyarısı
HER ŞEYE RAĞMEN BAŞARDI: EMİRHAN’IN İLHAM VEREN HİKÂYESİ
ABB'nin ücretsiz sınav kampları başladı
ABB'den kayıp eşya satışı
Sincan Atatürk Yüzme Havuzu misafirlerini bekliyor
ASKİ temizlik harekatı başlattı
Milletvekili Altınsoy: “Asıl Engel Görmezden Gelmektir”
SED ailelerine Anneler Günü pikniği
SARSILMAZ, milli gücü ve küresel vizyonuyla İspanya’da
  • Pazar 25.1 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 22.8 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 13.3 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu