Aksaray`da Bağ Bozumu Telaşı Başladı

Aksaray`da Bağ Bozumu Telaşı Başladı

Başkan Emin Kocak"Aksaray`da, bağ bozumuyla yaklaşık 20 bin dekarlık alanda üzüm hasadına başlayan çiftçileri tatlı bir telaş sardı"

Başkan Emin Koçak; Aksaray'da, bağ bozumuyla yaklaşık 20 bin dekarlık alanda üzüm hasadına başlayan çiftçileri tatlı bir telaş sardı.Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak Bağ Bozumuyla alakalı şunları söyledi.

Baharla bakımına başladıkları bağlardaki çalışmalarını yaz ortasına kadar sürdüren üreticiler, hasat dönemi emeklerinin karşılığını almanın sevincini yaşıyor.

Ürünlerini en iyi şekilde değerlendirebilmek amacıyla uzun ve yorucu bir uğraşın sonunda üzüm suyunu pekmeze dönüştüren Aksaraylı çiftçiler, sabahın erken saatinden gece yarısına kadar tarlalarında kalıyor.

Toplanan üzümler traktörle köye getirildikten sonra soku adı verilen bölüme bırakılıyor. Torbalara konulan ürün ardından ezilerek suyu çıkarılıyor. 

 Genellikle imece usulü çalışan çiftçiler, pekmezin yanı sıra kışın tüketmek ve misafirlerine ikram etmek amacıyla üzümden yaptıkları pestili, evlerinin damında kurutmaya bırakıyor dedi.



Nilüfer’in genç sultanları finale çıktı

Hentbolda şampiyon Konyaaltı Belediyesi

Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu

Pedallar eş zamanlı çevrildi

Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu