Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Aksaray'da Aile temalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi

Aksaray

Aksaray'da Aile temalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi

Aile Haftası dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak ‘Aile’ temalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Aksaray’da Güreş Eğitim Merkezi önünden başlayan yürüyüş Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde sona erdi. Yürüyüşe Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, birim amirleri ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşte Aile temalı pankartlar taşıyan katılımcılar aile kurumunun önemine dikkat çekti. Yürüyüşün ardından bireylerin aile değerleri konusunda bilinçlendirilmesi, aileleri destekleyici ve aile yapısının güçlendirilmesi amacıyla hizmet verecek ‘Aile Okulu’ binasının açılışı gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu törende yaptığı konuşmasında: Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1993 yılında aldığı bir kararla 15 Mayıs’ı “Uluslararası Aile Günü” olarak ilan ettiğini yine bugünün yer aldığı hafta olan 15-21 Mayıs’ı ise “Aile Haftası” olarak kabul ettiğini söyledi.

“Aile’nin dünyaya gelmenin eşiği, insan olmanın beşiği olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu; “Mutlu çocuk yetiştiremeyen bir aile çocuğu olarak dünyaya geldiysek, yine mutsuz çocuklar yetiştirmek üzerine aile kuruyoruz. Bu durumda, sağlıklı ve mutlu aile içerisine doğmak bir şans olabiliyor. Oysaki bu iş şansa bırakılmamalı. Aile onun içindir ki her şeyden daha iyi korunması gerekiyor. Bütün güzellikler ailede başlar. Sevgi, ilgi, merhamet, affetme, birlikte yaşama duygusu. Bütün güzelliklerin temelidir aile. Aile ne kadar sağlam olursa toplum da o kadar mutlu olur”

-Aile Okulu ile güçlü aileler ve güçlü gelecek inşa edeceğiz

Aksaray’da ‘Güçlü Aile, Güçlü Toplum’ sloganı ile yeni bir proje başlattıklarını aktaran Vali Aydoğdu bu kapsamda “Aksaray Aile Eğitim ve Danışmanlık Merkezi” kurduklarını söyledi.

Boşanma, parçalanmış aileler, kadına şiddet, psikolojik sorunlar gibi vakaların hiç olmaması dileği ile en aza indirilmesini istediklerini ifade eden Vali Aydoğdu: “Danışmanlık Merkezimiz bünyesinde açacağımız ‘Aile Okulu’nda; aile terapisi, çocuk-ergen psikolojisi, evlilik öncesi eğitim, etkili iletişim becerileri gibi birçok konuda eğitim hizmetleri verilecek. Bu eğitimlerin sonunda kursiyerlerimize sertifikalar verilecek. Bu konularda Valilik olarak akademik ve sosyolojik analizler yapacağız. Çıkacak sonuçlara göre ailelerimizin yanında olacağız. Bir güzellik olacaksa bu ancak eğitimle olur. Güçlü bir aileyi ve güçlü bir geleceği birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Törende daha sonra Aksaray Valiliği öncülüğünde hazırlanan proje ile Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde açılan içerisinde ilgili kurumlardan aile danışmanlarının görev alacağı Aile Okulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Vali Hamza Aydoğdu merkezi gezerek yürütülecek hizmetlerle ilgili bilgi aldı.



Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli