Aksaray

03.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11

Aksaray'da 631 polis adayı için yemin töreni düzenlendi.

Aksaray

Aksaray'da Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezinden mezun olan 631 polis adayı için yemin töreni düzenlendi.

Törene Aksaray Valisi Ali Mantı, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Polis Akademisi Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Birimi Enstitü Müdürü Bayram Ali Soner, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ davetliler ve mezun polis adaylarının aileleri katıldı.

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının söylendiği törende konuşan Aksaray Valisi Ali Mantı, "Kamu düzeninin, kamu güvenliğimizin, ülkemizin, dinimizin, devletimizin, vatanımızın ve milletimizin bekası için yeni gençlerimizi toplumumuza hizmet etmek üzere bugün burada mezun ediyoruz. İnanıyorum ki, yeni mezun olan çocuklarımız hiçbir fikrin, kişinin, grubun fikrinin ya da duygu ve düşüncelerinin esiri olmadan hak, hukuk ve adalet çerçevesinde içinde yetiştiği milletine hizmet edecektir. Devletimiz ve milletimiz için bundan öncede fedakârca çalışan tüm mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliği için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı, huzurlu nice sağlıklı yıllar diliyorum.” dedi.

“Zor bir coğrafyada yaşıyoruz” diyen Vali Ali Mantı konuşmasında: “Ülkemiz zor ve pahalı bir coğrafyada bulunmakta. Türkiye Cumhuriyetinde yaşamak ve bu milletin mensubu olmak zor bir iş. Dünyanın ortasında, her türlü hain hane girişim ve düşüncelere hedef olabilecek bir ülkede yaşıyoruz. Onun için kafamızı, yüreğimizi ve bileğimizi sağlam tutmak zorundayız. Milletimizin değerlerini küçümsememeliyiz “diye konuştu.

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ise yaptığı konuşmada, polis adaylarına yeni görevlerinde başarılar diledi.

Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay ise istikrar, huzur ve güven ortamının sağlanmasında 174 yıldır hizmet eden, hakka, hukuka, vicdana ve ahlaka uygun şekilde üstün bir vazife anlayışı içerisinde milletin can ve mal güvenliği sağlanması için fedakârca görev yapacak polisler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Turgay; “298 kadın, 333 erkek olmak üzere toplam 631 öğrencimizle birlikte 1995 yılından bugüne kadar toplam 12 bin 185 öğrencimizi mezun etmiş köklü bir eğitim kurumudur. Öğrencilerimize bir yandan mesleki eğitim verirken, diğer yandan meslek ahlak ve bilincini vermeye çalıştık. Sadece iyi bir polis değil, aynı zamanda vatansever ve dürüst yetişmelerini arzu ettik" dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Uğur Alıç, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Daha sonra dereceye giren ilk 10 öğrenciye başarı belgesi, plaket ve hediye verildi.



MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!
Genç girişimciler Yalova'da buluştu
Özel program uygulayan eğitim kurumlarına atama başvuruları alınıyor
Karadeniz'in sembolü 1 yaşında
Zafer Partili Bayır'dan Yunanistan teftişine sert yanıt
Bakan Şimşek: Enflasyon Mayıs'tan itibaren keskin düşecek
Dış ticaret verileri açıklandı... Nisan'da 19,2 milyar dolarlık ihracat yapıldı
1 Mayıs olaylarında gereği yapıldı! 29 gözaltı
77 ilde 156 'Siber'gözaltı!
İsrail ticareti tamamen durduruldu
Enflasyon rakamları açıklandı
Haftanın son günü hava nasıl olacak?
FETÖ'cülere İçişleri'nden 'Kıskaç'!
'Özel' görüşme sona erdi
Ulaşım altyapısını otonom araçlara uygun hale getiren ICA'ya ödül
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8.8 ° / 6.3 ° Şiddetli yağmurlu