Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray’da 18 Kadın Çiftçi Süt Hijyeni Eğitimi Aldıktan Sonra Sertifikalarını Aldılar

Aksaray’da 18 Kadın Çiftçi Süt Hijyeni  Eğitimi Aldıktan Sonra Sertifikalarını Aldılar

Aksaray’da 18 Kadın Çiftçi Süt Hijyeni Eğitimi Aldıktan Sonra Sertifikalarını Aldılar

Aksaray Süt Üreticileri Birliği tarafından süt hijyeni konusunda 18 kadın çiftçiye 132 saatlik kurs verildi. Eğitimini tamamlayan kadın üreticilere sertifikalarını Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir ve Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin verdi. Oldukça başarılı ve verimli geçen eğitimde, sütün temizliği, sağlık, kişisel temizlik, süt sağım makinelerinin temizliği, hayvan hastalıkları, sağlıklı hayvanların nasıl olması gerektiği gibi konular anlatıldı. 

Sertifika töreninde konuşan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, “4 günlük eğitiminizin ardından sertifikalarınızı alacaksınız. Eğitimler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz veteriner hekimleri ve gıda mühendisleri tarafından verildi. Verilen eğitimlerin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Aksaray’da sadece Süt Üreticileri Birliği’mizin 2 bin üyesinden, bin 700 işletmede işlenen sizler gibi kadın çiftçilerimizin sağım yaptığı, sabah akşam hayvan süt elde ettiği tertemiz sütlerini sanayiciye teslim ettiği bir yapı var. Sizin gibi küçük işletmeler, aile işletmeleri Türkiye’nin bel kemiğidir. Büyük işletmeler hiçbir zaman Türkiye’nin bel kemiği olmaz. Canı ister yapar, canı istedi mi satar, canı istedi mi çekilir, canı istedi mi devam eder. Ama sizlerin geçimi o sütçülükten sağlandığı için hep işinizin başında hep çalışmanızın içinde olan bir yapıdasınız bunun için size minnettarız.” dedi.

Süt Hijyen Eğitimini tamamlayan kursiyerlerin sertifika programında konuşan Tarım ve Orman il Müdürü Nejdet Demir, “Biz Aksaray’ı tarif ederken tarımın kalbinin attığı şehir olarak tarif ediyoruz. Türkiye’de çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Küçük bir iliz ama üretim potansiyeli olarak Türkiye’nin en büyük illerinden birisiyiz. Mesela yonca üretiminde Türkiye birincisiyiz. Ayçiçek üretiminde Türkiye ikincisiyiz. Arpa üretiminde ilk beşin içindeyiz. Bunlar sizlerin sayesinde oluyor. Atatürk’ün dediği gibi ‘Çiftçi milletin efendisidir.’ Kurum olarak sizler bizim baş tacımızsınız. Sizler varsanız biz varız. Çünkü bu milleti, bizleri besleyenler sizlersiniz. Hayatın her alanında olduğu gibi tarımda da biz eğitime büyük önem veriyoruz. Süt toplumun beslenmesindeki en büyük hammaddelerden birisidir. Biz bu hammaddeyi ne kadar temiz ve sağlıklı elde edersek bu ürünün işlenmesi de insanlara olan faydası da bir o kadar artıyor. Aksaray olarak baktığımız vakit yıllık süt üretimimiz yaklaşık 400 bin ton civarındadır. Bu çok büyük bir rakam. Bunun önemini fark eden firmalarda ilimize yatırım yapmış vaziyetteler. İlimizde 20’nin üstünde süt işleyen irili ufaklı işletme var. Tabi bunların işlediği sütün de ne kadar temiz olursa, ne kadar kaliteli olursa içinde ki somatik hücre dediğimiz zararlı bakteriler ne kadar az olursa, sütünde değeri o kadar artıyor.” dedi. 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu