Aksaray

21.05.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:21
  • ÖĞLE 12:45
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:35

Aksaray´da uyuşturucu ile mücadele konferansı

Aksaray´da uyuşturucu ile mücadele konferansı

Aksaray´da uyuşturucu ile mücadele konferansı

Aksaray´da, "Mahallene ve Okuluna Sahip Çık, Uyuşturucuya Hayır" temasıyla uyuşturucu ile mücadele konferansı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi´nde, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Valilik, Belediye, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen konferansta, uyuşturucunun zararları ve mücadele yolları hakkında bilgi verildi.

 İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, konuşmasında, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelenin, toplumsal olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye´de özellikle sentetik uyuşturucu bağımlılığının arttığına dikkati çeken Atalay, "Türkiye´de 2014 yılından itibaren sentetik kimyasal uyuşturucu türü olan bonzai, çok ucuz olduğu için ciddi şekilde yaygınlaşmış vaziyette. Şu an Türkiye´nin 50 şehrinde bu kimyasal uyuşturucular, gençler tarafından kullanılıyor. Uyuşturucunun Türkiye´de yaygınlaşmasının arkasında birçok nedenden bahsedebiliriz. Aile, sosyal, ekonomik faktörler gibi nedenler sayabiliriz. Ama bizim çok önemli bir genç nüfusumuz var. Bu nedenle mücadelede etkili olmalıyız." diye konuştu

Atalay, son zamanlarda bağımlılık türlerinin arttığını, devletin de bunun önüne geçmek için önlemler aldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bağımlılık türlerinden olan teknoloji bağımlılığı da çok tehlikeli. Türkiye´de 72 milyon mobil kullanıcı var. Vatandaşlarımız günde 3 saatini telefondaki uygulamalarda, sosyal medyada geçiriyor. Bu çok önemli bir rakam. Ayrıca gençler arasında son 3 yıl içinde yapılan araştırmalarda alkol, sigara ve bahis oyunları bağımlılığında yükselme var. Bunun için de önlem almamız gerekiyor." 

- "Geri dönüş oldukça zor olabiliyor"

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Sadrettin Bircan ise uyuşturucunun, ülkenin en büyük sorunlarının başında geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Emniyet olarak uyuşturucu kullanımının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu, tek kurumun üstesinden gelebileceği bir konu olmaktan çıktı, bütün devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, mahalledeki muhtarlar ve vatandaşlarımızla, topyekün mücadele edebileceğimiz konu haline dönüştü. Uyuşturucu kullanımından sonra geri dönüş oldukça zor olabiliyor. İrade üstü bir çaba gerekiyor. Ondan dolayı bu farkındalığı vatandaşlarımıza temelden vermemiz gerekiyor ki uyuşturucuya kimse başlamasın. Bu konuda müdürlük olarak çok ciddi çalışmalarımız var."

Konferansa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

 



Trafikteki kayıtlı araç sayısı 30 milyona yaklaştı
İletişim'den 'milli yas' açıklaması
Bakanlıktan kurban sevki açıklaması
En uzun menzilli radar envanterde
"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı
Tokat'ta imara açılan Ankara Mahallesi sil baştan
Romanya'dan Türkiye'ye transit geçiş kararı
Keşan TSO TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı
Narkoçelik-18'de 1 tonu uyuşturucu ele geçirildi
Şekerde dönem kotası belli oldu
Gecikme zammı ve tecil faizi yükseltildi
Meteoroloji uyardı! Sağanak yağışa dikkat...
Karayolları arşivi 100. Yıl Kütüphanesi'nde buluştu
Kovan başı ilave destek geliyor
Bin 44 hakim ve savcının atamaları yapıldı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10950,80%1,97
  • DOLAR

    32,19% 0,06
  • EURO

    35,03% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2502,76% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4006,08% -0,18
  • Salı 25.9 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.6 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Perşembe 27.3 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı