Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

AKSARAY VİLAYETİ 31 YAŞINDA

AKSARAY VİLAYETİ 31 YAŞINDA

*Aksaray için tarihin tekerrür etmemesinin yegane çaresi! Yani olmazsa olmazının ilki 13 Ekim 1920 günü ilk defa BMM’sinde gündeme gelen, Ak Partinin ise 16 yıl 3 aylık vadesi çoktan dolan bizi liman ve hammadde merkezlerine taşıyacak olan Aksaray-Ulukışla demiryolunun zaman geçirilmeden hizmete açılmasında ,ikincisi ise bizim merkez ilçemizle birlikte  güzergahta bulunan 10  ilçe ve burada yaşayan 1 Milyon kişinin de can damarı olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak olan tedbirlerin milletvekilleri İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu,Ayhan Erel ve Ramazan Kaşlı,Vali Hamza Aydoğdu,Belediye Başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı  Mehmet Tüzün ve Meslek Odalarıyla ,STK’lar tarafından samimi iş ve güç  birliğiyle zamanında alınmasında!!!

  *Hemşerilerimiz bu konuda  samimi iş birliği yapmaları için çağrıda bulundukları Aksaray’ın Milletvekilleri, mülki ve mahalli idarecilerle siyasi partilerin il ve merkez ilçe teşkilatlarının  il ve ilçelerdeki birim amirlerinin görev yerlerinde bulunan Meslek Odaları ve STK’lara ”Yapılacak hizmetler ilk bakışta her ne kadarda sanki sadece Aksaray’a yapılıyormuş gibi görünse de ilimizin coğrafi konumu ve  bu konumundan  gelen merkezi durumu nedeniyle gelecek olan hizmetler Aksaray’la birlikte bölgemize gelirken genel olarak ise ülkemizin geneline geleceğinden ilimize gelecek hizmetlerin gerçekleşmesi için E.90 güzergahında bulunan yerleşim yerleri ile birlikte bölgemiz illerinin Vekilleriyle  mülki, mahalli ve siyasi yetkilileriylede iş birliği yapmalarında.!!!” dediler.

 Bu gün Aksaray’ın hiç hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 1933-89yılları arasında 56 yıl süren 2. ilçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan 3578 sayılı kanunun TBMM’sinde kabul edilmesiyle  il oluşunun 31. yıl dönümü.

   Aksaray’ın bir daha ilçe olmaması yani tarihin yeniden bizim için tekerrür etmemesi için mutlaka bunu engelleyecek olan ve 1845-1920 ile 1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 131 yıl süren 2 ilçelik esaretinin ana sebebi olarak gösterilen ulaşım yollarının dışında kalmasının bir daha yaşanmaması için ise istikbalinin 1. Olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla Tren hattı ile bizimle birlikte güzergahta bulunan 10 ilçenin ve 1 Milyon insanında can damarı olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin zamanında alınmasında.

   Aksaray’ın demiryoluna kavuşturulmasıyla ilgili olarak 2004 Mahalli seçimlerinde verilen ve o zamandan şimdiye kadar sonuncusu 2 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından” Yakında ihalesi yapılacak”  demesine kadar verilen onlarca sözünü 26 Aralıkta ihalenin yıl içinde yapılması talimatının mutlaka  yerine getirilmesini isteyen hemşerilerimiz başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Ak Partinin tüm üst yetkililerine seslendiler.

  Hemşerilerimiz tarihin Aksaray için tekerrür etmemesinin çaresinin ilkinin 13 Ekim 1920 günü ilk defa BMM’sinde Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Suphi tarafından gündeme getirilen ,Ak Partinin ise 16 yıl 3 aylık vadesi çoktan dolan bizi liman ve hammadde merkezlerine bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla demiryolu ihalesinin zaman geçirilmeden bitim tarihide belli olacak şekilde yapılmasını.

    İstikbalimizin ikinci olmazsa olmazı olan bizim merkez ilçemizle birlikte  güzergahta bulunan 10  ilçe ve burada yaşayan 1 Milyon kişinin de can damarı olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Partinin üst yönetimiyle birlikte ilimiz milletvekilleri İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu,Ayhan Erel ve Ramazan Kaşlı,Vali Hamza Aydoğdu,Belediye Başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı  Mehmet Tüzün ve Meslek Odalarıyla ,STK’lar tarafından yapılacak samimi iş ve güç  birliğiyle alınmasında.

    Hem Demiryolu hattımız hem de E.90 konusunda gerekli tedbirler zamanında alınırsa  Aksaray ile birlikte bölgemiz ve ülkemizin yanında Ak Partide kazanır, aksi durumunda Aksaray, bölgemiz ve dolayısıyla ülkemizle birlikte Ak Partide kaybeder!!!...” dediler.



Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı