Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Sorunlarımızı el birliği ile çözüyoruz dedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Sorunlarımızı el birliği ile çözüyoruz dedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Sorunlarımızı el birliği ile çözüyoruz dedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu incelemelerde bulunmak ve çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere Eskil İlçesine ziyarette bulundu. Yerinde tespit yerinde çözüm programı kapsamında Çulfa Yaylası’nda köy muhtarları ile bir araya gelen Vali Aydoğdu, İlçe Kaymakamı Yunus Coşkun, Belediye Başkanı Necati Belgemen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik ve birim amirlerininde hazır bulunduğu toplantıda muhtarların sorunlarını dinledi.

İnsanın olduğu yerde ihtiyaçların hep var olacağını kaydeden Vali Aydoğdu, Aksaray’da köylerin sorun ve eksikliklerinin giderilmesinde el birliği ile hareket ettiklerini belirtti. Temel altyapı hizmetlerinde köylerin sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu; “Sorunlarımızı el birliği ile çözüyoruz. Köylerimizde ana problemler bitti. Sorunları yerinde görmek yerinde çözmek için birim amirlerimiz ile birlikte köylerimizi ziyaret ediyoruz. İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri eliyle sorunları çözme ihtiyaçları giderme noktasında tüm birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Hayatın kendisi de bir sınav olduğuna göre dertlerin meşakkatlerin olmadığı bir dünya cennette olur. Biz maddi sıkıntıları el birliği ile hep beraber çözeceğiz Allah birliğimizi bozmasın.” dedi.

-5 yıl sonra Aksaray istihdama dayalı göç alacak

Eskil İlçesi ile birlikte Sultanhanı ve Ortaköy İlçesine Organize Sanayi kurulduğunu ifade eden Vali Hamza Aydoğdu; Aksaray’ın Türkiye’de yakından takip edilen bir il konumuna geldiğini söyledi. Aksaray’a önümüzdeki günlerde Sera OSB açılacağını aktaran Vali Aydoğdu; “Avrupa’nın en büyük 2. Sera OSB’sini 2.000.000 metre kare alanda Aksaray’da açıyoruz. Bunlara ilave Güneş Enerjisi OSB, Lojistik OSB Aksaray’a kazandırılacak. Hep birlikte göreceğiz 5 yıl sonra Aksaray istihdama dayalı çevre illerden göç alacak.”dedi.

Toplantıya katılan muhtarlara söz veren Vali Aydoğdu köylerin sorun ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi alarak çözüm için ilgili birim amirlerine talimat verip el birliği içerisinde önceliklere göre sorunları çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

-İlçe OSB’lerin yatırım avantajları dünya markalarını çekiyor. Ön protokoller imzalanıyor

Vali Hamza Aydoğdu Eskil ziyaretinde Eskil Tuz Gölü OSB Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Vali Aydoğdu başkanlığında yapılan toplantıda; Eskil ilçe OSB de yatırım yapmak isteyen yatırımcıların talepleri ve OSB’nin mevcut durumu değerlendirildi. Vali Aydoğdu yaptığı açıklamada; ‘ Eskil OSB ve diğer ilçe OSB’lerin dünya markalarının yakın takibinde olduğunu 6.bölge yatırım teşviklerinden yararlanmak isteyen yatırımcılarla ön protokoller imzaladıklarını söyledi.

Vali Hamza Aydoğdu beraberindeki heyet ve Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile kısa süre sonra açılacak Millet Kıraathanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Hayırsever tarafından yaptırılan Ümmü Eymen Kız Kuran Kursu, Eskil Şefkat Evi, Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi ve Astronomi Kütüphanesi açılışlarına katılan Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve beraberlerindeki heyet  daha sonra tarımsal ilaçlama hizmetlerinde kullanılacak Eskil Ziraat Odası’na kazandırılan insansız hava aracının devir teslim törenine katıldı. Açılışları yapılan yerlerin Eskil İlçesine hayırlı olmasını dileyen Vali Aydoğdu vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için hep birlikte gayret göstereceklerini belirtti.

Eskil İlçesinde düzenlenen açılış törenlerine Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Eskil Kaymakamı Yunus Coşkun, Belediye Başkanı Necati Belgemen, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri ile birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 



1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli