Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Engelliler Haftasında görme engelli radyo programcısı Enes Yıldırım’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Engelliler Haftasında görme engelli radyo programcısı Enes Yıldırım’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Engelliler Haftasında görme engelli radyo programcısı Enes Yıldırım’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Engelliler Haftasında görme engelli radyo programcısı Enes Yıldırım’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.


Engellilerin hayatlarında karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek ve gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşmasının sağlanması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Hacı Mustafa Demir İlkokulunda görev yapan görme engelli Enes Yıldırım’ı evinde ziyaret etti. 
Yakamoz Enes adıyla radyo programcılığı da yapan Yıldırım’ın Aksaray, Çorum, Tarsus ve Şereflikoçhisar da yayın yapan yerel radyo istasyonlarının ortak yayınına konuk olan Vali Aydoğdu Yıldırım’ın her şartta mutlu olmanın yolunu açan birisi olarak diğer engellilere örnek teşkil ettiğini söyledi. 
Eşi ve iki çocuğu ile birlikte yaşayan Yıldırım ile bir süre görüşen Vali Hamza Aydoğdu Yıldırım’ın evinde kurulu mini radyo stüdyosuna konuk oldu. 
Görme engelli Enes Yıldırım’ın hayata bakışı ve mutlu olmanın yolunu açan kişiliğinden çok etkilendiğini belirten Vali Aydoğdu; “Hayretler içindeyim. Engelli kardeşimizin böylesine vizyon sahibi olmasından büyük gurur duydum. Engel tanımayan istenirse nelerin başarılabileceğini gösteren bu güzel insan diğer engelli kardeşlerimize çok güzel bir örnek teşkil ediyor. “dedi. 
Ortak yayın anonsunda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olduğunu belirterek ziyaretine gelen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu takdim eden radyo programcısı Enes Yıldırım Vali Hamza Aydoğdu ile mini bir söyleyişi gerçekleştirdi. 
 Yıldırım; “Çok güzel bir sürprizle karşılaştım. Sayın Valimiz farkındalık olması için beni evimde, oluşturduğum minik radyo stüdyosunda ziyaret etti. Çok mutluyum” diyerek dinleyicileri ile bu mutlu anının paylaştı. 
Yakamoz Enes ile gerçekleştirdiği söyleyişi de açıklamalarda bulunan Vali Hamza Aydoğdu: “Bu hafta engelliler haftası. Hepimiz aslında bir engelli adayıyız. Asıl engellilik kalpten engelli olmaktır. Sevgiden, merhametten, vicdandan, insanlıktan nasibini almamaktır. ”dedi.
Türkiye’de engellilerin hayatını kolaylaştırılması adına çok önemli düzenlemeler yaptığını kaydeden Vali Aydoğdu; “Engelliler haftasında gururla söyleyeceğimiz şudur ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti engelli vatandaşlarına bütün imkânlarını seferber ederek sahip çıkıyor. Bizde sahip çıkacağız. Aksaray’da tek bir yürek, engelliler için çalışmalarımız devam ediyor. Bir insana imkanları sağlayabilirsiniz ama o yaşadığı toplum ve coğrafya içinde kendini farklı ve öteki ya da farklı hissederse biz o bireylerimizin mutluluğundan bahsedemeyiz. Onun için biz elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Pandemi sonrası engelliler ile ilgili çalıştay ve konferanslarımız ile çeşitli turnuvalarımız olacak “dedi.

 



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli